Ανακρίσεων συνέχεια για την κλοπή οπλισμού στην Κω

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2002 07:13
A- A A+

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις και η σύγκριση των ευρημάτων της δακτυλοσκόπησης για την υπόθεση της κλοπής οπλισμού στην Κω, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Οπως αποκαλύφθηκε χθες, οι δράστες δεν μετέφεραν τα όπλα συσκευασμένα στο μεταλλικό τους κιβώτιο, αλλά προχώρησαν στη διάρρηξή του και το άφησαν στη θέση του μέσα στην αποθήκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τις μέχρι στιγμής έρευνες, προκύπτουν σοβαρές διοικητικές παραλείψεις της ηγεσίας του τάγματος.

Στην Κω παραμένει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, προκειμένου να παρακολουθεί την πορεία των ερευνών, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τη Δευτέρα το βράδυ. Ο Κώστας Σημίτης, ζήτησε να συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες για την πλήρη εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» και όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν δράσει κατά καιρούς στη χώρα μας.

Οι επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, επικεντρώνονται τώρα στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα. Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική, ενώ εντός των ημερών ενδέχεται να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, με πιθανές μεταμφιέσεις του καταζητούμενου.

Οι 14 προφυλακισθέντες στον Κορυδαλλό, από σήμερα θα έχουν πρόσβαση στις δικογραφίες και θα μπορούν να διαβάζουν εφημερίδες, ενώ σύντομα θα έχουν πρόσβαση και στα ηλεκτρονικά μέσα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν περιορισμένη χρήση καρτοτηλεφώνων, ενώ θα αυξηθεί και ο χρόνος συνάντησής τους με τους συνηγόρους τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή