Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Πακιστάν

Σκοπός να μειωθούν οι δαπάνες με πιο ολιγομελή κυβέρνηση
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 12:29
A- A A+

Παραιτήθηκε το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν προκειμένου να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με λιγότερα μέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των εξόδων της κυβέρνησης.

«Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου», τόνισε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι, σύμφωνα με αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις παραιτήσεις στον πρόεδρο, ο οποίος θα τις αποδεχτεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Φαραχνάζ Ισφαχάνι δήλωσε πως η απόφαση αυτή ελήφθη για να «αντιμετωπιστεί η οικονομική πραγματικότητα του Πακιστάν».

«Είναι αναγκαίο αυτήν την εποχή να έχουμε μια ολιγομελή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Η οικονομία του Πακιστάν επλήγη από τις περσινές πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ξένη βοήθεια καθυστερεί, εν μέρει λόγω της ανησυχίας για το αν η πακιστανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αλλά και τη βούληση να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πάντως πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας.

«Η κίνηση αυτή μπορεί να είναι καλή για την πολιτική και για τους τίτλους των εφημερίδων, όμως όχι και για την οικονομία, αφού η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να επανακτίσει την αξιοπιστία της», τόνισε ο Ασίφ Κουρέσι, διευθυντής του Invisor Securities Ltd.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή