Αποθέωση για Ρεχάγκελ

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 19:05
UPD:19:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

A- A A+

Την αποθέωση γνώρισε ο Ότο Ρεχάγκελ την Τετάρτη το απόγευμα απ' όσους βρέθηκαν στο «AEL FC Arena» της Λάρισας για το φιλικό της Εθνικής με τον Καναδά, το οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και κέρδισε με 1-0.

Ο 73χρονος τεχνικός επτά μήνες αφότου αποφάσισε να αποχαιρετίσει τον πάγκο της Ελλάδας, τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του σε αυτόν στα εννιά σχεδόν χρόνια που έμεινε ως ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Πέρασα εννέα χρόνια στην Ελλάδα. Είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Ο κόσμος και όλοι μας συμπεριφέρονταν πάντα καλά, κάτι που έχει σχέση και με τις επιτυχίες που είχαμε. Ήταν μια πετυχημένη περίοδος μαζί με όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου», σχολίασε ο «Βασιλιάς» Ότο, όπως έγινε γνωστός μετά την απίστευτη επιτυχία της κατάκτησης του EURO 2004 στην Πορτογαλία.

«Ήρθα σαν φίλος στην Ελλάδα και σαν φίλος θέλω να φύγω. Θα θυμάμε την ήττα από την Τουρκία και τη νίκη μέσα στην Τουρκία, τη νίκη επί της Ουκρανίας, όλα θα τα θυμάμαι», πρόσθεσε.

Μαζί του τιμήθηκε και ο βοηθός του όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική, Γιάννης Τοπαλίδης.

Στο παιχνίδι, που αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εν όψει του ματς με τη Μάλτα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δυσκολεύτηκε στο να πάρει τη νίκη με 1-0, παρόλο που το επίπεδο του αντιπάλου ήταν πολύ κατώτερο.

Το μοναδικό γκολ στη συνάντηση πέτυχε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 63ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του νεαρού άσου με τη φανέλα της Εθνικής.

Κατά τ' άλλα, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός θα πρέπει να προβληματίστηκε από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος, όπου μέτρησε ένα μόλις σουτ από του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ σαφέστατα καλύτερα ήταν τα πράγματα στην επανάληψη.

Η είσοδος του Μήτρογλου και οι άλλες αλλαγές που έκαναν ο Σάντος επέτρεψαν στην Εθνική να βρει την επιθετική της πνοή, που διατηρήθηκε αρκετά λεπτά μετά και το 1-0. Ο Φετφατζίδη είχε και μεγάλη ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα της ομάδας του στο 65', όμως θέλησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να πασάρει στον Νίνη, και ο τερματοφύλακας του Καναδά κατάφερε και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης (46' Χαλκιάς), Τοροσίδης (46' Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Νίνης, Κατσουράνης (46' Καφές), Σαλπιγγίδης (46' Μήτρογλου, 69' Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61' Κονέ).

Καναδάς (Στίβεν Χαρτ): Μπόργιαν, Στρέιθ, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82' Πασέκο), Τζάκσον (66' Εντγκαρ), Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78' Ρίκετς), Όσεαν (46' Φρεντ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις