Μακελειό στο Πακιστάν από επίθεση αυτοκτονίας 12χρονου

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 08:40
UPD:12:18

Δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης σε κέντρο εκπαίδευσης του πακιστανικού στρατού, ένας έφηβος, ο οποίος κατάφερε να διεισδύσει στο κέντρο εκπαίδευσης παρά τα αυστηρά μέτρα φύλαξης, φορώντας μαθητική στολή.

A- A A+

Μακελειό στο Πακιστάν με 31 νεκρούς και 40 τραυματίες από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην πόλη Μαρντάν στα βορειοδυτικά της χώρας. Δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης σε κέντρο εκπαίδευσης του πακιστανικού στρατού, ένας 12χρονος, ο οποίος κατάφερε να διεισδύσει στο κέντρο εκπαίδευσης παρά τα αυστηρά μέτρα φύλαξης, φορώντας μαθητική στολή.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος των ενόπλων δήλωσε ότι Ταλιμπάν θα συνεχίσουν να επιτίθενται εναντίον «όσων προστατεύουν τους Αμερικανούς».

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι καταδίκασε την επίθεση. «Τέτοιες δειλές επιθέσεις δεν μπορούν να επηρεάσουν το ηθικό των υπηρεσιών ασφαλείας και την αποφασιστικότητα του έθνους να εξαλείψει την τρομοκρατία», δήλωσε.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, έχει παρατηρηθεί αύξηση των επιθέσεων αυτοκτονίας με δράστες εφήβους στο Πακιστάν. Στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας έχουν εντοπιστεί κέντρα εκπαίδευσης όπου παιδιά εκπαιδεύονται να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας, ακόμα και από την ηλικία των 10.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή