«Παροτρύνουν τους πολίτες σε ανομία»

Δριμύ κατηγορώ Γ. Παπανδρέου στο ΣΥΡΙΖΑ
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 11:51

«Η ανομία δεν είναι λύση», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την άρνηση των πολιτών να πληρώσουν διόδια και εισιτήρια στα ΜΜΜ και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι παροτρύνει αυτές τις συμπεριφορές.

A- A A+

«Η ανομία δεν είναι λύση», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την άρνηση των πολιτών να πληρώσουν διόδια και εισιτήρια στα ΜΜΜ και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι παροτρύνει αυτές τις συμπεριφορές.

«Θλίβομαι ειλικρινά», τόνισε, «βλέποντας ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να παροτρύνει τους πολίτες σε ανομία». «Νομίζετε ότι η ανομία είναι κάτι επαναστατικό που βοηθάει τον ελληνικό λαό;», διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Η ανομία είναι αυτό που πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός».

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός εξήγησε πως προκειμένου η κυβέρνηση να εγγυηθεί στους Ελληνες δημόσια μέσα μεταφοράς, πρέπει να μειωθούν δραστικά τα ελλείμματα και αυτό «περνάει δυστυχώς και από την αύξηση των εισιτηρίων».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση A. Tσίπρα προς τον Πρωθυπουργό

Επίκαιρη Ερώτηση A. Tσίπρα προς τον Πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στην τακτική μη πληρωμής διοδίων, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως αυτές οι συμπεριφορές τυγχάνουν και της στήριξης του ΚΚΕ, αλλά και της ανοχής της ΝΔ, που η ίδια υπέγραψε αυτές τις συμβάσεις.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «κακές συμβάσεις της ΝΔ», τις οποίες πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση προκειμένου να διασωθούν τα έργα.

«Δείχνετε εμάς που προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα και όχι αυτούς που τα δημιούργησαν», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Αλ. Τσίπρας: Η κοινωνική ανυποκοή είναι δημοκρατικό δικαίωμα

«Η κοινωνική ανυπακοή απέναντι στην αυθαιρεσία είναι δημοκρατικό δικαίωμα», απάντησε λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτείτε τις ληστρικές, όπως τις χαρακτήρισε, συμβάσεις και να μη χαρακτηρίζει τους πολίτες που διεκδικούν το δίκιο τους τζαμπατζήδες.

«Τζαμπατζήδες είναι αυτοί που στα χρόνια της ανάπτυξης έφαγαν το καταπέτασμα και τώρα την περίοδο της κρίσης να κερδίζουν κι από πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την κοινωνική ανυπακοή στα μέσα μεταφοράς, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να οδηγεί στο σκαμνί απλούς πολίτες που δεν πληρώνουν εισιτήριο, όταν δεν θα κάτσει στο σκαμνί κανένας εμπλεκόμενος πολιτικός στην υπόθεση Siemens.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή