Σούπερ Λίγκα: Η ώρα της κρίσεως σε «Βικελίδης» και ΟΑΚΑ

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 14:12
UPD:12/02/2011 21:06
A- A A+

Το μισό πρωτάθλημα κρίνεται αυτό το σαββατοκύριακο -κυρίως όσον αφορά τη μάχη του τίτλου- καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν δύσκολες αποστολές με Αρη και ΑΕΚ αντίστοιχα, παιχνίδια στα οποία αν χάσουν βαθμούς μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που έχουν θεωρητικά το δυσκολότερο έργο αφού θα πρέπει να ταξιδέψουν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και να περάσουν αλώβητοι από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Εάν πάρουν τη νίκη, θα έχουν κάνει και το μεγαλύτερο βήμα προς την επιστροφή τους στον θρόνο του πρωταθλητή. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, εφόσον χάσουν βαθμούς επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στο «τριφύλλι» θα περιμένουν σίγουρα με αγωνία το αποτέλεσμα του παιχνιδιού του «αιωνίου» αντιπάλου τους, αλλά σε καμία περίπτωση η δική τους ζωή δεν προμηνύεται ευκολότερη. Μια μέρα αργότερα οι «πράσινοι» φιλοξενούν στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι που δεν μπορούν να υπολογίζουν σε τίποτα άλλο πλην της νίκης. Αν μάλιστα έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός, θα παίζουν τότε όχι για να μειώσουν τη διαφορά, αλλά για να μείνουν στο -7 πριν πάνε το μεθεπόμενο Σάββατο στο Καραϊσκάκη.

Ψυχολογικά ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα, ιδιαίτερα μετά το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο κύπελλο. Παρόλα αυτά και η Ένωση είναι δεδομένο πως θα τα δώσει όλα για να κρατηθεί ζωντανή, αφού πλέον κινδυνεύει ακόμα και η θέση της στην πρώτη πεντάδα.

Αν και οι δυο προαναφερθέντες αναμετρήσεις αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, τρομερά σημαντικά είναι και τα δυο άλλα σαββατιάτικα ματς. Το Εργοτέλης-Καβάλα και το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Στο πρώτο οι δυο ομάδες διεκδικούν με τις ίδιες αξιώσεις την είσοδό τους στα play off, ενώ στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος θέλει βαθμό ή βαθμούς γιατί χάνεται όντας ήδη κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Θεσσαλικό ντέρμπι στη Λάρισα την Κυριακή μεταξύ της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού Βόλου, με τους γηπεδούχους να παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Τελευταία ευκαιρία για τον ουραγό Πανσερραϊκό να παραμείνει ζωντανός α καταφέρει να πάρει τη νίκη στο ταξίδι του στην Κέρκυρα.

Τους τρεις βαθμούς για να αποφύγει τυχόν περιπέτειες θα επιδιώξει η Ξάνθη, που φιλοξενεί στα Πηγάδια τον Ατρόμητο, ενώ τέλος στο Καυτανζόγλειο οι απλήρωτοι παίκτες του Ηρακλή διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τον Αστέρα που μάχεται για να αποφύγει τον χαμό της Β' Εθνικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ 17:15 NS4

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 17:15 NS2

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NS1

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 15:00 NS2

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 15:00 NS4

ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17:15 ΝΕΤ

ΛΑΡΙΣΑ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 17:15 NS2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - A.E.K. 19:30 NS1

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις