Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-1

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011 21:25
UPD:14/02/2011 03:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

A- A A+

Η αγωνιστική αντεπίθεση διαρκείας του Παναθηναϊκού, που κρατάει από τον επαναληπτικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ, συνεχίστηκε και στο ντέρμπι πρωταθλήματος των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ, όπου το τριφύλλι με μια «εμφατική» εμφάνιση επικράτησε της Ένωσης με 3-1.

Η νίκη αυτή, αν και δεν άλλαξε τους βαθμολογικούς συσχετισμούς με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, επιτρέπει στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα να πάει τουλάχιστον με ανεβασμένη ψυχολογία την άλλη εβδομάδα στο Καραϊσκάκη, για να διεκδικήσει τις τελευταίες της ελπίδες για ανατροπή του εις βάρος της σκηνικού.

Πάντως, κρίνοντας από το πρόσωπο που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν ακόμα λόγοι προκειμένου οι φίλαθλοί τους να παραμένουν αισιόδοξοι. Όπως και στο ματς της Τούμπας την περασμένη Κυριακή με τον ΠΑΟΚ ή το δεύτερο παιχνίδι του κυπέλλου με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έβγαλε για μια ακόμα φορά συσπείρωση και πάθος από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του, ενώ από καθαρά αγωνιστική άποψη θα έχει πολλά πράγματα για να κρατήσει.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πίεσαν για το γκολ και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως μέχρι και το 32ο λεπτό, που ο Τζιμπρίλ Σισέ έφυγε απέναντι από τον Σάχα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει, δεν είχε σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση.

Η ευκαιρία αυτή ανέβασε ακόμα περισσότερο ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό, που ενέτεινε τις προσπάθειές του για γκολ και το πέτυχε εν τέλει ένα λεπτό πριν οι δυο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Ένωσης ο Γιόσου Σαριέγκι με κεφαλιά έβγαλε τον Κώστα Κατσουράνη σε θέση βολής και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η ψυχολογία είχε γείρει την πλάστιγγα στην πλευρά των γηπεδούχων και όταν ο Σισέ στο 51' πραγματοποίησε εκπληκτική κούρσα και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή για τον Βύντρα, που με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο γάμα του Σάχα, όλα έδειχναν πως τα πάντα είχαν τελειώσει για την ΑΕΚ.

Παρόλα αυτά, επτά λεπτά αργότερα σε μια ξαφνική αντεπίθεση της Ένωσης ο Σκόκο, που είχε περάσει ως αλλαγή, ξέφυγε πίσω από την άμυνα του Παναθηναϊκού και πλάσαρε τον Τζόρβα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Για ένα διάστημα περίπου ενός τετάρτου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και παραμέρισαν τον παθητικό τους ρόλο, βγήκαν μπροστά και έψαξαν την ισοφάριση. Τουλάχιστον σε δυο περιπτώσεις στο 67' και στο 73' έφτασαν μια ανάσα από το 2-2, όμως αφού δεν μπόρεσαν να στείλουν αυτοί τη μπάλα στα δίχτυα, το έκανε ο Παναθηναϊκός και κλείδωσε τους τρεις βαθμούς.

Σε μια ανύποπτη φάση, όπου ο Καντέ είχε προωθηθεί, ο Γάλλος αμυντικός κέρδισε συνεχόμενα όλες τις κόντρες και έστρωσε στον Σισέ. Εκείνος ζύγισε το πόδι του και με τη μία σούταρε στη δεξιά γωνία του Σάχα, όπου ο Αργεντινός τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το μοιραίο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Ιωαννίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (77' Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (92' Δημούτσος), Λέτο, Σισέ (87' Πετρόπουλος)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μίτσελ (50' Σκόκο), Μάκος, Ντιόπ (76' Καφές) , Λαγός (67' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος, Μπάχα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις