Παράπονα Φερέιρα για τη διαιτησία

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011 22:45
UPD:23:15
A- A A+

Στη διαιτησία στάθηκε σε άλλο ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε πως δίκαια η ομάδα του πήρε τη νίκη, αλλά υποστήριξε πως ο ρέφερι της αναμέτρησης και πάλι δεν στάθηκε στο ύψος της σημασίας του παιχνιδιού.

«Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι γνωρίζετε πως προερχόμαστε από μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών», σχολίασε αρχικά.

«Ο Σπυρόπουλος ήταν τραυματισμένος και μέσα σε δυο μέρες χάσαμε τη δυνατότητα συμμετοχής των Ζιλμπέρτο, Νίνη και Μαρίνου», πρόσθεσε, προσπαθώντας να σταθεί στις πολλές απουσίες της ομάδας του.

Παρόλα αυτά, σύντομα έστρεψε την προσοχή του στον διαιτητή της αναμέτρησης, Βασίλη Παμπορίδη. Αιτία του εκνευρισμού του στάθηκε, όπως εξήγησε, πως το γκολ της ΑΕΚ προήλθε από επιθετικό φάουλ στον Λέτο, που δεν δόθηκε.

«Ποτέ κατά τη διάρκεια της δικιάς μου καριέρας εγώ δεν έκανα κριτική για τους διαιτητές και δεν θα κάνω τώρα. Και στις δυο φορές που αναφέρθηκα στη διαιτησία το έκανα σε αγώνες που ο Παναθηναϊκός νίκησε», δήλωσε με νόημα.

Σχετικά τώρα με τον ντέρμπι κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο το προσεχές Σάββατο, παραδέχθηκε πως η διαφορά των επτά βαθμών είναι μεγάλη, αλλά ισχυρίστηκε πως οι ποδοσφαιριστές του θα το παλέψουν μέχρι τέλους.

«Οι επτά βαθμοί είναι μια μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί ξέροντας πως και η νίκη και η ισοπαλία θα του φτάνουν. Για εμάς το μόνο θετικό αποτέλεσμα θα είναι η νίκη. Είμαι πεπεισμένος πως οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουν πως οι ποδοσφαιριστές μπορούν να τους νικήσουν.

Ελπίζω αυτή τη φορά να βρεθεί διαιτητής, που θα σταθεί στο ύψος και των δυο ομάδων».

Πάντως, σε ερώτηση για τον αν η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, ο Πορτογάλος προπονητής απάντησε πως όχι.

«Ο βασικός μας αντίπαλος αξίζει τις νίκες που κάνει. Την ευθύνη για τη διαφορά των επτά βαθμών την έχουμε εμείς. Δεν θέλω να μιλήσω και να σχολιάσω τους αγώνες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Θα έλεγα ότι η διαφορά αυτή δεν αντικατοπτρίζει».

Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ προκάλεσε έκπληξη, χαρακτηρίζοντας καλή την απόδοση της ομάδας του, αν και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει για ακόμα μια φορά κατώτερο το υλικό της ΑΕΚ σε σχέση με αυτό του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

«Ο Παναθηναϊκός είχε την κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς θέλαμε να πάρουμε την κατοχή της μπάλας, αλλά κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Όπως όμως ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, έτσι εμείς ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο», τόνισε στην αρχική ανάλυσή του για το ματς.

«Θεωρώ πως το τελικό 3-1 δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Και λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο δεχθήκαμε τα γκολ», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την απόφασή του να κρατήσει τον Σκόκο στον πάγκο και να τον περάσει αλλαγή στη συνέχεια, είπε: «Ζήτησα από τον Σκόκο να πάρει το βάρος της ομάδας στην πλάτη του. Υποφέρει πολύ όταν πρέπει να συμπεριφερθεί αμυντικά. Όταν όμως κουράστηκαν οι αντίπαλοι, θεωρώ πως τότε θα μπορούσε να τους κάνει τη ζημιά».

Όσον αφορά τη διαφορά των 24 βαθμών της ΑΕΚ από την κορυφή, δήλωσε:

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο μπροστά απ' όλους και ο Παναθηναϊκός τον κυνηγάει, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να τον φτάσει. Μετά υπάρχει ένα μεγάλο σκαλοπάτι. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν την πίεση μιας βαριάς φανέλας, όμως με τη φανέλα δεν κερδίζονται τα παιχνίδια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις