Π.Οικονόμου: «Χούλιγκαν εισαγωγής ο Ντερούζ»

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 13:06
UPD:15:03

«Χούλιγκαν εισαγωγής» που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό, χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, τον εκπρόσωπο της ΕΕ στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ.

A- A A+

«Χούλιγκαν εισαγωγής» που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό, χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, τον εκπρόσωπο της ΕΕ στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ, ενώ ανάλογους χαρακτηρισμούς επεφύλαξε και για τους υπόλοιπους εκπροσώπους της τρόικας.

«Ο Ντερούζ είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, είναι ένας χούλιγκαν εισαγωγής και δεν τον χρειαζόμαστε, έχουμε αρκετό χουλιγκανισμό στην Ελλάδα ... Είναι ένας απολύτως αποτυχημένος τεχνοκράτης», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ.

«Οι κύριοι αυτοί εξυπηρετούν συμφέροντα του εσωτερικού, του εξωτερικού, παικτών του Χρηματιστηρίου», υποστήριξε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έπρεπε να διερευνήσει ποιες είναι οι διασυνδέσεις του Σερβάς Ντερούζ. «Είναι βαλτός ο κύριος. Ποιος τον έβαλε;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και χαρακτήρισε «θρασύτατους» τους εκπροσώπους της τρόικας.

«Το μνημόνιο έχει τελειώσει», εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ίδια συνέντεξη, «απλώς συζητάμε για καινούριους όρους και είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης», για να προσθέσει πως «ούτε κατά διάνοια δεν ισχύουν αυτά περί 50 δισ. ευρώ, (αφού) συν τοις άλλοις προϋποθέτουν και σύμφωνη γνώμη της Βουλής».

«Πρέπει να τελειώσει το καλαμπούρι, να το κόψει η κυβέρνηση με το μαχαίρι... Δεν μπορούν να βγαίνουν και να μιλούν εν ονόματι της χώρας», υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, και σημείωσε πως «κακώς η κυβέρνηση άφησε να εξελιχθεί η διαδικασία των επισκέψεων σε ανοικτές συνεντεύξεις της τρόικας». «Δεν είναι δυνατόν να μην βγαίνει η κυβέρνηση και να βγαίνει η τρόικα να κάνει πολιτικές συνεντεύξεις», παρατήρησε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση εκπονεί ένα πρόγραμμα, δεν έχει στο μυαλό της τις εκλογές, ωστόσο όπως είπε, «οι εξελίξεις κάποιες φορές οδηγούν και σε αιφνιδιαστικές αποφάσεις».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή