Παναθηναϊκός: Παίζει με Ολυμπιακό ο Σισέ

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 15:18
UPD:15/02/2011 12:36

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, έκρινε πως οι δηλώσεις του Γάλλου επιθετικού μετά τον επαναληπτικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν συνιστούσαν προσβολή του αθλήματος και έτσι ο Σισέ θα αγωνιστεί στο ντέρμπι των «αιωνίων» (φωτογραφία από προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων).

A- A A+

Ο Τζιμπρίλ Σισέ θα δώσει κανονικά το «παρών» στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, καθώς ο αθλητικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, έκρινε πως οι δηλώσεις του μετά τον επαναληπτικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν συνιστούσαν προσβολή του αθλήματος.

«Πήρα τις δηλώσεις κι έκρινα πως όπως τις είχε εκφέρει κι είχαν διατυπωθεί δεν στοιχειοθετούσαν αδίκημα για ν' ασκήσουμε εμείς αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη. Έγραψα και το σκεπτικό, το οποίο έγγραφο το απέστειλα στην ΕΠΟ», τόνισε ο κ. Φάκος σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Sentra FM 103,3.

Ο αθλητικός εισαγγελέας εξήγησε και το σκεπτικό με το οποίο προχώρησε σε έφεση της πρωτόδικης ποινής των δυο αγωνιστικών του Κέβιν Μιραλάς, που είχε ως αποτέλεσμα ο άσος του Ολυμπιακού να αγωνιστεί στο ματς με τον Αρη.

«Με βάση το φύλλο αγώνα επιλήφθηκε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία τιμώρησε με δύο ημέρες αποκλεισμό, ενώ με ορθή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών που είχε γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα και με το νόμο, έπρεπε να επιβληθεί μία αγωνιστική και 80 ευρώ πρόστιμο», εξήγησε αρχικά, για να προσθέσει:

«Είχε γίνει λάθος εκτίμησης των πραγματικών περιστατικών που είχε γράψει ο διαιτητής. Το είχαν πάει σε άλλη διάταξη προφανώς. Ότι ήταν έργω εξύβριση, που συνεπάγεται δύο αγωνιστικές. Τουλάχιστον εγώ έτσι το ερμήνευα και διετύπωσα το λόγο της εφέσεως, ότι δεν ήταν υβριστική συμπεριφορά έργω, αλλά όπως έγραφε ο διαιτητής, βίαια απώθηση αντιπάλου, δηλαδή αντιαθλητική συμπεριφορά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις