Το Champions League επιστρέφει

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 13:57
A- A A+

Επιστροφή στη δράση στο Champions League με τη φάση των «16» και τα πρώτα δυο παιχνίδια για το 2011. Μίλαν εναντίον Τότεναμ (21.45, Mega) και Βαλένθια εναντίον Σάλκε (21.45, NovaSports 1).

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται φυσικά να προσελκύσει η «μάχη» του Σαν Σίρο, όπου η παραδοσιακή ευρωπαϊκή δύναμη των «ροσονέρι» αναμετριέται με τα φιλόδοξα «σπιρούνια» από το Λονδίνο.

Η Τότεναμ επιστρέφει για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν στο Μιλάνο, αφού στη φάση των ομίλων είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την Ίντερ. Οι «νερατζούρι» είχαν βγει νικητές στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση με 4-3 στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει και το αποψινό παιχνίδι, όμως οι Λονδρέζοι πήραν το αίμα τους πίσω στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, όπου και επικράτησαν με 3-1.

Πολλές οι απουσίες που θα πρέπει να ξεπεράσουν και οι δυο αντίπαλοι. Η Μίλαν είδε τον Αντρέα Πίρλο να τίθεται εκτός για περίπου έξι εβδομάδες με κάκωση στο δεξί του γόνατο, ενώ στον αντίποδα ο Χάρι Ρέντκναπ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον φετινό σταρ της ομάδας Γκάρεθ Μπέιλ. Αμφίβολοι είναι και οι Πίτερ Κράουτς και Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, που μόλις γύρισαν από τραυματισμούς.

Στο άλλο ματς της ημέρας, στο Μεστάγια η Βαλένθια υποδέχεται τη Σάλκε σε ένα από τα πλέον αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης των «16».

Οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν με μεγάλο όπλο τους τον Ραούλ να πετύχουν κάποιο τέρμα εν όψει της ρεβάνς, όμως αμυντικά θα πρέπει να αισθάνονται ευάλωτοι, λόγω της απουσίας του τραυματία Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Για τις «νυχτερίδες» η νίκη με καθαρό σκορ είναι το πρώτο ζητούμενο και εν συνεχεία το μηδέν στην άμυνα. Σημαντική για τον προπονητή των Ισπανών, Έμερι, η απουσία του Νταβίντ Αλμπέλδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις