Εμπλοκή της Βόλφσμπουργκ σε υπόθεση δωροδοκίας

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 16:56
UPD:16:58
A- A A+

Νέο σκάνδαλο κινδυνεύει να πλήξει το γερμανικό ποδοσφαιρο, αφού οι εισαγγελικές αρχές της χώρας ξεκίνησαν έρευνα για εμπλοκή της Volkswagen (VW) και της Deutsche Telekom σε υπόθεση δωροδοκίας σχετικά με συμβόλαιο χορηγίας της Βόλφσμπουργκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η εισαγγελία της Στουτγάρδης διεξάγει έρευνα σε βάρος αρκετών στελεχών της VW και της Deutsche Telekom, καθώς όπως όλα δείχνουν η δεύτερη, προκειμένου να διασφαλίσει παραγγελίες εκατομμυρίων ευρώ από την πρώτη, ανανέωση χορηγικό συμβόλαιο με τη Βόλγσμπουργκ, στην οποία η VW είναι κύριος μέτοχος.

Ήδη στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας ο ρόλος δυο πρώην μάνατζερ και ενός πρώην συμβούλου της Τ-Systems (θυγατρικής της Deutsche Telekom), καθώς και δύο άλλων στελεχών από το τμήμα αγορών της VW.

H VW, πάντως, με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως ενδιαφέρεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ενημερώνει πως θα προχωρήσει και η ίδια σε εσωτερικό έλεγχο. Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, παραπέμποντας στην εισαγγελική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις