Εκτελέστηκε στο Τέξας ο 19ος θανατοποινίτης για φέτος

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2002 07:54
UPD:07:55
A- A A+

Εκτελέστηκε χθες με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα στην πολιτεία του Τέξας, ο 59χρονος Ρίτσαρντ Κούτζνερ, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για το στραγγαλισμό και τη ληστεία δύο γυναικών στην περιοχή του Χιούστον το 1996.

Ο Κούτζνερ ήταν ο 19ος θανατοποινίτης που εκτελείται φέτος στην πολιτεία αυτή. Του είχε επιβληθεί η εσχάτη των ποινών επειδή στις 22 Ιανουαρίου 1996 στραγγάλισε με σύρμα τη μεσίτρια ακινήτων Κάθριν Χάρισον. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 5 Ιανουαρίου του ίδιου έτους, είχε σκοτώσει με παρόμοιο τρόπο και την επιχειρηματία Ρέτα Βαν Χους. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, όντας δεμένος στο φορείο, ο Κούτζνερ έλεγε ότι είναι αθώος.

Ο θανατοποινίτης είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο αφού είχε καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία στην Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του '60 και για τέσσερις ληστείες στο Τέξας. Ηταν ο πρώτος από τους έξι θανατοποινίτες που έχει προγραμματιστεί να εκτελεστούν μέσα στον Αύγουστο.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η εκτέλεση του Τ.Τζ. Τζόουνς ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν ηλικιωμένο άνδρα στην προσπάθεια του να κλέψει ένα αυτοκίνητο το 1994. Ο Τζόουνς ήταν 17 ετών την εποχή που διέπραξε το έγκλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή