Ιράκ: Τρεις νεκροί σε διαδηλώσεις

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 15:25
UPD:16:49

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Κουτ του νότιου Ιράκ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση με αιτήματα καλύτερες βασικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

A- A A+

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Κουτ του νότιου Ιράκ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση με αίτημα καλύτερες βασικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Οι διαδηλωτές, που ζητούσαν επίσης την απομάκρυνση διεφθαρμένων αξιωματούχων, έριξαν τούβλα και πέτρες στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και κατέλαβαν κτήρια της τοπικής κυβέρνησης, μεταδίδει το Reuters.

Περίπου 2.000 άτομα συμμετείχαν στις σημερινές διαμαρτυρίες στο Κουτ, μερικοί φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω, κάτω ο Μαλίκι», εκφράζοντας την οργή τους για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι.

Οι Ιρακινοί διαδηλώνουν εδώ και καιρό με αίτημα τις καλύτερες κρατικές υπηρεσίες, ωστόσο οι πρόσφατες ταραχές στον αραβικό κόσμο μοιάζουν να έχουν αναζωπυρώσει τη διάθεσή τους να διαμαρτυρηθούν.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή