Επίθεση Αντ. Σαμαρά στον ΥΠΟΙΚ για το θέμα της δημόσιας περιουσίας

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 20:27
A- A A+

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τα εγκαίνια των νέων Γραφείων του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Όπως ανέφερε, στο κυβερνών κόμμα «και τώρα ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι άλλο αξιοποίηση κι άλλο πράγμα το "ξεπούλημα" και η "εκποίηση". Κι έτσι τη μια προσυπογράφουν αυτά που λέει η Τρόικα. Την άλλη καταγγέλλουν την Τρόικα. Την άλλη εκπρόσωπος της Τρόικας δηλώνει ότι πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα! Την άλλη ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα απαγορευτεί κάθε πώληση δημόσιας γης…»

Α. Σαμαράς: Δεν μπορώ ούτε να πιστέψω, ούτε να εμπιστευθώ τον Πρωθυπουργό

Α. Σαμαράς: Δεν μπορώ ούτε να πιστέψω, ούτε να εμπιστευθώ τον Πρωθυπουργό

Καταφερόμενος κατά του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου μίλησε για παραλήρημα: «Σήμερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έφτασε στο σημείο να με κατηγορήσει ότι ζήτησα τα έσοδα από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας να μπουν στο Μνημόνιο! Ποιον; Εμένα που ήμουν από την αρχή αντίθετος! Που το καταψήφισα. Που κατηγορήθηκα γι’ αυτό… Τι να πει κανείς; Πρόκειται για αληθινό παραλήρημα».

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε πως το κόμμα του πρότεινε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για να βγούμε από το Μνημόνιο και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση σημείωσε: «Τώρα η Τρόικα προτείνει εσπευσμένα να πουληθεί δημόσια γη γιατί δεν βγαίνει το Μνημόνιο και η Κυβέρνηση αποκλείει κάθε πώληση, αλλά … προσυπογράφει τις θέσεις της Τρόικας. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε σύγχυση. Οι μισοί υπουργοί στρέφονται κατά των άλλων μισών. Κι όλοι μαζί προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από την διογκούμενη κυβερνητική φθορά».

Μάλιστα, χρέωσε την κυβερνητική πλευρά διαρροή σεναρίων εκλογών: «Μόνοι τους τα διαρρέουν. Μόνοι τους τα διαψεύδουν. Έτσι βγήκε ο κ. Παπανδρέου χθες και απέκλεισε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Να τον πιστέψουμε; Και τι ακριβώς να πιστέψουμε; Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε να τον πιστέψω ούτε να τον εμπιστευθώ».

Με αφορμή και τα εγκαίνια των νέων Γραφείων, σημείωσε πως η ΝΔ κάνει τη δουλειά της, προωθώντας τις θέσεις της παντού, «από εδώ, απ’ αυτό εδώ το σημείο αναφοράς μας, από αυτό εδώ το στρατηγεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή