Champions League: Σπουδαία ανατροπή από Αρσεναλ

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 23:40
UPD:17/02/2011 10:31

Σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο Έμιρεϊτς, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να προηγηθεί της Αρσεναλ στο πρώτο μέρος με 0-1, όμως οι «κανονιέρηδες» δεν τα παράτησαν και με υπερπροσπάθεια στην επανάληψη μπόρεσαν και έφεραν τούμπα το ματς, επικρατώντας με 2-1.

A- A A+

Σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο Έμιρεϊτς, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να προηγηθεί της Αρσεναλ στο πρώτο μέρος με 0-1, όμως οι «κανονιέρηδες» δεν τα παράτησαν και με υπερπροσπάθεια στην επανάληψη μπόρεσαν και έφεραν τούμπα το ματς, επικρατώντας με 2-1.

Το θέαμα που προσέφεραν οι δυο αντίπαλοι δικαιολόγησε απόλυτα τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για το παιχνίδι, αφού η μπάλα δεν σταμάτησε να πηγαίνει πάνω κάτω και ο ρυθμός δεν έπεσε σε κανέναν σημείο.

Η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και έδειξε πως θα επιδίωκε να πάρει εκείνη την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η Μπαρτσελόνα σύντομα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, επιβάλλοντας με το εξωπραγματικό της passing game τη θέληση της στον αγωνιστικό χώρο.

Πριν καν βγει το πρώτο τέταρτο οι δυο ομάδες είχαν χάσει από μια μεγάλη ευκαιρία η κάθε μια, με τον Φαν Πέρσι να εξαναγκάζει σε δύσκολη απόκρουση τον Βαλντές στο 5' και τον Μέσι να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 15'.

Παρόλα αυτά, το σκορ δεν θα αργούσε πολύ να αλλάξει, αφού στο 26' μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Μέσι ο Βίγια βγήκε απέναντι από τον Σέζνι και με τέλειο πλασέ έγραψε το 0-1.

Το γκολ επέτρεψε στους Καταλανούς να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους έπαιζαν με τους αντιπάλους τους όπως η γάτα με το ποντίκι.

Η λογική ήθελε τη Μπαρτσελόνα να συνεχίζει το ίδιο πιεστικά και στην επανάληψη, αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ βάλθηκε να αποδείξει ότι δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Οι Λονδρέζοι εμφανίστηκαν πολύ πιο επιθετικοί και με πιο καθαρό κεφάλι, καταφέρνοντας άμεσα να σπάσουν το μονοπώλιο της κατοχής των «μπλαουγκράνα».

Θέλοντας να κλειδώσει το σκορ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε πιο αμυντική την ομάδα του και στο 69' πέρασε τον Κεϊτά στη θέση του Βίγια. Ο ομόλογός του, διαισθανόμενος την ευκαιρία του για να χτυπήσει, απάντησε άμεσα και έβαλε τον Αρσάβιν αντί του Σονγκ.

Οι κινήσεις αυτές εν τέλει όπως αποδείχθηκε δικαίωσαν τον Αλσατό τεχνικό της Αρσεναλ, που είδε την ομάδα του να κυριαρχεί και μέσα σε ένα πεντάλεπτο να αλλάζει τη ροή του παιχνιδιού.

Αρχικά στο 78' ο Φαν Πέρσι με τρομερό σουτ από πλάγια θέση πέρασε τη μπάλα κυριολεκτικά από την τρύπα της βελόνας για να φέρει το ματς στα ίσια, ενώ στο 82' σε άψογα εκτελεσμένη αντεπίθεση ο Νασρί βρήκε τον Αρσάβιν μέσα στην περιοχή και ο Ρώσος με ψύχραιμο πλασέ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Εμπουέ, Κοσιελνί, Ντζουρού, Κλισί, Σονγκ (68' Αρσάβιν), Γουΐλσιρ, Φάμπρεγκας, Νασρί, Γουόλκοτ (77' Μπέντνερ), Φαν Πέρσι

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Αμπιντάλ, Μάξουελ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (89' Αντριάνο), Πέδρο, Μέσι, Βίγια (68' Σεϊντού Κεϊτά)

Σαχτάρ, όπως λέμε Παναθηναϊκός...

Εντυπωσιακό, όμως, ήταν και το άλλο παιχνίδι της βραδιάς, όπου η Σαχτάρ στο Ολίμπικο θύμισε στη Ρόμα τον περσινό της αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό. Όπως ακριβώς και οι «πράσινοι», οι Ουκρανοί βρέθηκαν να χάνουν νωρίς με 1-0, γύρισαν το ματς και πήραν προβάδισμα με 1-3, πριν η Ρωμαίοι μειώσουν στο τελικό 2-3.

Το προβάδισμα στους γηπεδούχους έδωσε ο Περότα στο 28' με κεφαλιά, όμως η απάντηση της Σαχτάρ ήταν άμεση με τον Ζάντσον να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ που κόντραρε στα σώματα.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι Ουκρανοί στο 36' πήραν κεφάλι με τρομερό σουτ του Ντάγκλας Κόστα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Λουίζ Αντριάνο εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ρίισε για να γράψει το 3-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μενέζ στο 61'.

Οι συνθέσεις:

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ντόνι, Κασέτι, Μεξές, Ν. Μπουρντίσο, Ρίισε (46΄ Καστελίνι), Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Μενέζ, Τότι, Βούτσινιτς (68΄ Μποριέλο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Ντάγκλας Κόστα (66΄ Εδουάρδο), Ζάντσον (86΄ Τεϊσέιρα), Γουίλιαν, Λουίς Αντριάνο, Μχιταριάν (78΄ Βίτσενετς)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις