Πάγωσε η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 00:02
UPD:00:36

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στην Τούμπα, αφού γνώρισε την ήττα με 1-0 και πλέον το έργο του για πρόκριση στους «16» του Europa League γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Οι Ρώσοι, παρότι το πρωτάθλημα στη χώρα τους δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, κατάφεραν και επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι, κυριάρχησαν του «δικεφάλου» και δίκαια έφτασαν στη νίκη χάρη σε γκολ του Νέσιντ στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως άξιζαν να πετύχουν και κάποιο άλλο τέρμα, όμως τόσο ο Χαλκιά, που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος και αποχώρησε λόγω τραυματισμού, όσο και ο Κρέσιτς που έπαιξε στην επανάληψη, όρθωσαν το ανάστημά τους και διατήρησαν ζωντανές τις τελευταίες ελπίδες της ομάδας τους για ανατροπή στη Μόσχα.

Τα μόνα διαστήματα που οι γηπεδούχοι πίεσαν ήταν στην αρχή κάθε ημιχρόνου, αλλά ακόμα και τότε δεν είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Μόνο σε μια περίπτωση ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ, όταν στο 58' ο Ελ Ζαρ βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή της ΤΣΣΚΑ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καθόλου καλό, καθότι είχε περάσει αλλαγή μόλις ένα λεπτό νωρίτερα και δεν είχε μπορέσει να βρει τον ρυθμό του.

Όλη την υπόλοιπη ώρα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έκαναν παιχνίδι και αναλόγως με το πως τους συνέφερε κυκλοφορούσαν τη μπάλα. Αφού έβγαλαν το πρώτο πιεστικό γι' αυτούς τέταρτο άρχισαν να ανεβαίνουν και προειδοποίησαν πρώτη φορά για τις προθέσεις τους στο 26' με τον Τόσιτς.

Το γκολ δεν μπήκε σε εκείνο το σημείο, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Νέσιντ δεν θα συγχωρούσε για δεύτερη φορά αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Μετά από σέντρα κοντρόλαρε πολύ όμορφα τη μπάλα και με σκαστό σουτ έδωσε το προβάδισμα την ομάδα του.

Το 0-1 γκρέμισε την ψυχολογία των παικτών του Μάκη Χάβου, που στα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου φαίνονταν να εύχονται να πάνε στα αποδυτήρια, πριν να προλάβουν οι Ρώσοι να τους βάλουν και δεύτερο γκολ.

Μια από τα ίδια και στην επανάληψη. Στα πρώτα λεπτά ο «δικέφαλος» πίεσε, αλλά μετά η ΤΣΣΚΑ θα έπαιρνε τον έλεγχο. Μόνο που τώρα οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ικανοποιημένοι και με το σκορ, με αποτέλεσμα να μην πιέζουν παραπάνω.

Αναπόφευκτα ο ΠΑΟΚ το πάλεψε στα τελευταία λεπτά και με την είσοδο του Αθανασιάδη αντί του ανέτοιμου Ίβιτς κατάφερε να γίνει πιο κινητικός. Και πάλι όμως ο Ακινφέεφ δεν απειλήθηκε και το 0-1 δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (46' Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο (57' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς, Ίβιτς (70' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης

ΤΣΣΚΑ Μ. (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σεμπέρας, Σενίκοβ, Μαμάεβ, Ναμπάμπκιν, Κάουνα (66' Αλντονίν), Τόσιτς (90+2' Α. Μπερεζούτσκ), Ντουμπιά (85' Ντζαγκόεβ), Νέσιντ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις