Χαλάει ο καιρός

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:34
A- A A+

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι κατά τόπους έντονα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές κατά τόπους θα είναι έντονα. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις και προς το μεσημέρι τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ πιθανώς πρόσκαιρα τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ κατά τόπους θα είναι έντονα.

Ανεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 19/02/2011

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: στο βορειοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νότιων διευθύνσεων 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ που γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια.

Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή