Διάλεξη της Irit Rogoff

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 12:17
UPD:12:26
A- A A+

Τις σύγχρονες μορφές συμμετοχής του κοινού σε εικαστικά περιβάλλοντα θα εξετάσει στη διάλεξη που θα παραδώσει η Δρ. Irit Rogoff, καθηγήτρια στο τμήμα Visual Culture του Πανεπιστημίου του Γκόλντσμιθ, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011.

Η Δρ. Irit Rogoff θα συνομιλήσει με καλλιτέχνες, κριτικούς τέχνης και το ευρύτερο κοινό για το τι σημαίνει η συμμετοχή μας σήμερα στον πολιτισμό και τις τέχνες και πόσο επηρεάζουμε τη διαμόρφωσή τους. Ανακαλύπτουμε άραγε νέους τρόπους συμμετοχής στους τόπους της σύγχρονης τέχνης; Σε πόσο μεγάλο βαθμό έννοιες όπως τέχνη, έκθεση, κοινό αδυνατούν να συλλάβουν τις επείγουσες δυναμικές στον διευρυνόμενο χώρο της τέχνης;

H Δρ. Irit Rogoff είναι θεωρητικός, επιμελήτρια και συγγραφέας, το έργο της οποίας διερευνά τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις πρακτικές της κριτικής, της πολιτικής και της σύγχρονης τέχνης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και του British Council με αφορμή την έκθεση «Τhe R3turn Call: Singularities in Transit» που επιμελείται η Ελένη Γαρουφαλιά και φιλοξενείται στη γκαλερί QBox, έως τις 5 Μαρτίου 2011. Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση τριών καλλιτεχνών που παρουσιάζει έργα πρωτότυπα και πραγματεύεται το μεταβατικό στάδιο της αναμονής σε χώρους τακτικής επισκεψιμότητας, όπως αεροδρόμια, σταθμοί τρένων, πολυκαταστήματα.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες

Βρετανική Σχολή Αθηνών, Σουηδίας 52, Κολωνάκι, 106 76 Αθήνα

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, 7 μ.μ

Προτεινόμενα για εσάς