Αντ. Σαμαράς: Πρέπει να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης

Επίσκεψη στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 13:22
UPD:13:24

Μήνυμα στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει το «μονότονο και λαθεμένο» δρόμο «της ασφυξίας και των λουκέτων», ώστε να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, έστειλε από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

A- A A+

Μήνυμα στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει το «μονότονο και λαθεμένο» δρόμο «της ασφυξίας και των λουκέτων», ώστε να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, έστειλε από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους των Ναυπηγείων για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, εκφράζοντάς τους τη στήριξή του.

Α. Σαμαράς: Πρέπει να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης

Α. Σαμαράς: Πρέπει να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Βρίσκομαι και πάλι κοντά στον απλό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, σε μια βαριά βιομηχανία, σε μια σκληρή δουλειά. Βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που αγωνίζονται για το μεροκάματο και δίνω από εδώ το δικαίωμα σε κάθε έναν να ελπίζει για κάτι καλύτερο», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Τόνισε επίσης ότι η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε κάθε σπίτι και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν δεν βγει γρήγορα από αυτό το δρόμο της ανασφάλειας, ο Έλληνας εργαζόμενος δεν θα μπορέσει να δει το δρόμο της προκοπής.

«Πρέπει να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης», τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί, με το προσωπικό της και τους τεχνίτες της, να προοδεύσει, αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία. «Αυτό το μήνυμα ελπίδας θέλω να στείλω σήμερα μέσα από μια βαριά βιομηχανία που ξέρει να παράγει, να αποδίδει και μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να παρέμβει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. «Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, είμαστε αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου και της πτώχευσης», επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Θανάσης Δανούσης, ο οποίος εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων που ξεπερνούν τα 800 άτομα.

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε πως στο θέμα των κλαδικών πολιτικών η ΝΔ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και ζήτησε να υπάρξει μια στρατηγική κλαδικών τομέων που να σχετίζονται με τη γεωγραφία της χώρας. Δεσμεύτηκε τέλος να παρέμβει στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τα ελληνικά ναυπηγεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή