Τίρανα: Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση το απόγευμα

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 14:03
UPD:14:05

Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνει σήμερα στις 16.00 στο κέντρο των Τιράνων, η αλβανική αντιπολίτευση, με αιτήματα την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και την προκήρυξη εκλογών (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνει σήμερα στις 16.00 στο κέντρο των Τιράνων, η αλβανική αντιπολίτευση, με αιτήματα την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και την προκήρυξη εκλογών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι διαδηλωτές θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία της αλβανικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στη λεωφόρο Εθνικών Μαρτύρων με προορισμό την έδρα της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει ομιλία του αρχηγού του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, στους διαδηλωτές.

Προειδοποίηση ενόψει της διαδήλωσης της αλβανικής αντιπολίτευσης στα Τίρανα εξέδωσε χθες η αμερικανική πρεσβεία. «Υπενθυμίζουμε στους Αμερικανούς υπηκόους ότι ακόμη κι αν υπάρχει πρόθεση για ειρηνικές διαδηλώσεις, μπορεί να μετατραπούν σε βίαιες και απρόβλεπτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση και γίνεται αναφορά στη διαδήλωση της 21ης Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή