Σούπερ Λίγκα: Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 0-2

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 19:27
UPD:20/02/2011 17:38
A- A A+

Η Κέρκυρα πήρε μεγάλ0 «διπλό» (2-0) στην Τρίπολη και οδήγησε τον Αστέρα ακόμη πιο κοντά στη Football League. Επστάιν, Καλαντζής τα γκολ των Φαιάκων, που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες.

Για 35 λεπτά στην Τρίπολη η Κέρκυρα δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και ο Αστέρας πίεζε σε όλο το γήπεδο, με τους Φαίακες να παίζουν, κυρίως, με βαθιές μπαλιές. Έτσι οι Αρκάδες δημιούργησαν την πρώτη φάση στο 11', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρσέλο από πλάγια να διώχνει σε κόρνερ με γροθιές ο Κωνσταντόπουλος.

Βέβαια, η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 16'. Ο Ουντότζι βγήκε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, όμως το πλασέ του κατέληξε πάνω από την εστία του Έλληνα γκολκίπερ. Οι ποδοσφαιριστές του Μπάντοβιτς έδειχναν να μην μπορούν να βρεθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας λάθη, κάτι που εκμεταλλευόταν ο Αστέρας και ανέβαζε συνεχώς την πίεσή του.

Στο 18' το σουτ του Καρέρα μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος, ενώ στο 24' ο Αρσενίεβιτς σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Γραμμόζη έπεσε μέσα στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι, αλλά δεν υπήρξε παράβαση και ο διαιτητής Κωνσταντινέας σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, καθώς και την κίτρινη κάρτα στο φορ του Αστέρα.

Παρά ταύτα, η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 31' μια κεφαλιά του Μπαρτολίνι από τη σέντρα του Καρέρα δεν είχε τύχη. Από το 35 και μετά, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και στο 39' είχαν την πρώτη ευκαιρία για κάποιο τέρμα, όταν η κεφαλιά του Μακρή από το ύψος του πέναλτι κατέληξε δίπλα από την εστία του Ντεγκρά.

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στην Τρίπολη και στην επανάληψη το παιχνίδι είχε ρυθμό, οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες και η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά. Στο 47' το σουτ του Γκουστάβο από αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Ντεγκρά πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπαστία στο 53', με το οποίο απάντησε ο Αστέρας.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και στο 55' ένα σουτ του Ηλία Ιωάννου μπλόκαρε ο Ντεγκρά, για να χάσουν οι γηπεδούχοι σπουδαία ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό. Αυτό έγινε με τον Μπαστία να κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή και να βγαίνει τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, που είπε όχι στο πλασέ του Αργεντινού

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά στη συνέχεια, και στο 66' ο Ντεγκρά ανέτρεψε τον Ιωάννου μέσα στην περιοχή, με τον Κωνσταντινέα να δείχνει δεύτερη κίτρινη στον επιθετικό της Κέρκυρας για άγνωστο λόγο, τη στιγμή που έδωσε το πέναλτι στους Φαίακες, που έμειναν εντέλει με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Επστάιν ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και άνοιξε το σκορ για τους Κερκυραίους, που προηγήθηκαν με 0-2 στο 75'.

Ο Χαμπλ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Επστάιν, έβγαλε ωραία την πάσα στον Καλαντζή, που με σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ντεγκρά, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να φέρει ευθύνη. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Δερμιτζάκη εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ ώστε να μπουν ξανά στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν αυτό μέχρι το τέλος του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο 83' ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Παπάζογλου, ενώ στο 87' είπε όχι σε σουτ του Φρανκού, για να κοντράρει το σουτ του Αρσενίεβιτς και να καταλήξει κόρνερ. Έτσι, η Κέρκυρα πήρε το «τρίποντο» που την ώθησε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ και στην ουσία τής εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, τη στιγμή που ο Αστέρας βρίσκεται πιο κοντά στη Football League.

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Μαρσέλο (71' Φρανκού), Καρέρα (46' Φορτούνης), Ουντότζι (65' Μάρτινς), Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μαζνόφ (58' Καλαντζής), Γκουστάβο, Επστάιν (81' Τσίγκας), Γραμμόζης, Ιωάννου Ηλίας, Μακρής (74' Χαμπλ).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις