Ο Ολυμπιακός νικητής στο ντέρμπι

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 21:52
UPD:25/02/2011 14:43

A- A A+

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 2-1 του Παναθηναϊκού στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, όμως το παιχνίδι αμαύρωσε εισβολή φιλάθλων των γηπεδούχων, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Καραϊσκάκη» με το σφύριγμα της λήξης και επιτέθηκαν σε παίκτες των «πρασίνων».

Το θέαμα μπορεί να μη θάμπωσε κανέναν, το παιχνίδι όμως κάθε άλλο παρά φτωχό σε συγκινήσεις ήταν. Οι δυο αντίπαλοι ουσιαστικά μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο ο καθένας, με τον Ολυμπιακό να είναι σαφώς ανώτερος στο πρώτο, όταν και προηγήθηκε, και τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει και να κυριαρχεί στο δεύτερο.

Δύο ήταν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ντέρμπι. Ο Κέβιν Μιραλάς από την πλευρά των γηπεδούχων και ο Σεμπάστιαν Λέτο από των φιλοξενούμενων. Ο πρώτος ήταν καταιγιστικός στο πρώτο μέρος και επιβεβαίωσε την καλή του βραδιά στο 18ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Ιμπαγάσα, μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού και με συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα.

Ο Αργεντινός πάλι ήταν μια ομάδα μόνος του στην επανάληψη, δίνοντας το έναυσμα της αντεπίθεσης για το «τριφύλλι». Το γκολ που πέτυχε με φάουλ στο 58' μπορεί να ήταν (και) προϊόν τύχης, αφού σίγουρα δεν πήγαινε για απευθείας εκτέλεση, όμως σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του 45λέπτου έδειξε τα πλούσιο ταλέντο του.

Ο παίκτης, βέβαια, που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση ήταν ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός είχε χάσει όλες τις μάχες που έδωσε με τον Γιόσου Σαριέγκι, αλλά μια φάση του ήταν αρκετή για να βάλει τη σφραγίδα του. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μέσα στη μικρή περιοχή των πρασίνων και με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Τζόρβα.

Για το γκολ αυτό, πάντως, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Παναθηναϊκού, καθώς θεωρούν πως ο Πάντελιτς, που βρισκόταν μπροστά από τον τερματοφύλακά τους ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρεάζει τη φάση. Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται και για ένα χέρι του Τοροσίδη μέσα στην περιοχή στο 44' (στη φάση ο Καλόπουλος έδωσε φάουλ εις βάρος του Νίνη), αλλά και για γκολ του Κατσουράνη, που ακυρώθηκε στο 81' ως οφσάιντ, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (90' Πάντελιτς), Μιραλάς (77' Ζαϊρί), Φουστέρ (61' Ντουντού), Τζεμπούρ

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80' Σιμάο), Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης (66' Γκοβού), Σισέ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις