Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση σε τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 15:20

A- A A+

Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 71 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια επίθεσης ένοπλων Ταλιμπάν σε τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών του Αφγανιστάν.

«Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους 21 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 17 πολίτες, στην επίθεση το Σάββατο κατά του τοπικού υποκαταστήματος της Kabul Bank στην Τζαλαλαμπάντ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Ζαμαράι Μπασάρι, προσθέτοντας ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 71.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στον τράπεζα ντυμένοι με στολές της αστυνομίας και του στρατού. Το Σάββατο, ο κυβερνήτης της επαρχίας Νανγκαρχάρ, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Τζαλαλαμπάντ, είχε μιλήσει για επτά καμικάζι.

Οι καμικάζι εισέβαλαν στην τράπεζα, χτυπώντας υπαλλήλους και πελάτες, συμπεριλαμβανομένων και πολλών αστυνομικών που είχαν έλθει για να λάβουν το μισθό τους, ενώ αμέσως μετά οχυρώθηκαν στο κτίριο και συγκρούονταν με την αστυνομία για αρκετές ώρες.

Τέσσερις καμικάζι μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τις ζώνες τους με τα εκρηκτικά, αλλά ο πέμπτος συνελήφθη. «Πρόκειται για έναν Πακιστανό από το Βόρειο Ουαζιριστάν» είπε τέλος ο Μπασάρι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή