Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής 1-1

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 17:12
UPD:18:04
A- A A+

Ο Ηρακλής με τη βοήθεια του διαιτητή Θάνου, που έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στο 79', πήρε την ισοπαλία 1-1 στο Βόλο απέναντι στον τοπικό Ολυμπιακό. Ο Καπετάνος το γκολ των Θεσσαλών, ο Μάρα ισοφάρισε.

Το παιχνίδι στο Βόλο ξεκίνησε πολύ δυνατά με την πρώτη φάση να σημειώνεται μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν το σουτ του Σολτάνι κατέληξε άουτ, με τον Ηρακλή να θέλει να πάρει τα ηνία του αγώνα. Αυτό, όμως, έγινε από τον Ολυμπιακό Βόλου, που στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σανκαρέ, η κεφαλιά του οποίου δεν ήταν καλή από κοντά και πέρασε άουτ.

Στο 5' νέα κεφαλιά του 26χρονου αμυντικού, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα και την πρώτη κεφαλιά του Μάρτιν, ενώ στο 6' το σουτ του Άλβαρεζ μπλόκαρε ο Ελευθερόπουλος. Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε ένας ωραίος συνδυασμός των Ούμπιντες και Μάρτιν, με τον τελευταίο να αφήνει την μπάλα στον Μόνχε, ο οποίος έκανε το σου, με τον Ελευθερόπουλο να δηλώνει ξανά παρών.

Η πίεση των Θεσσαλών συνεχίστηκε και στο 10' ο γκολκίπερ του «Γηραιού» έδιωξε σε κόρνερ την προβολή του Μάρτινς, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν τον Γιακούποβιτς, που πρόλαβε τον Σολτάνι στο 12', με το σουτ του Μαχόπ στην εξέλιξη της φάσης να καταλήγει κόρνερ. Τελικά, το γκολ του ήρθε στο επόμενο λεπτό για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Γιακούποβιτς έκανε το βολέ, η μπάλα έφτασε στον Μπρέσκα, που πάσαρε ωραία στον Καπετάνο και αυτός με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Βέβαια, η μπάλα προσέκρουσε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε εντός εστίας του Ελευθερόπουλου, με τον διαιτητή Θάνο να μην το βλέπει και να χρειάζεται τη βοήθεια του Μάρτιν, ο οποίος την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα.

Από εκεί και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν κακό, ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις ήταν ελάχιστες, με τον Ηρακλή να ανεβάζει… στροφές, αλλά να βρίσκει κλειστό το… δρόμο προς την εστία του Γιακούποβιτς. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το τελευταία πεντάλεπτο του πρώτου 45λέπτου.

Συγκεκριμένα, στο 40’ το σουτ του Πίτου Γκαρσία κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, που είχαν δυο ευκαιρίες ακόμη να πάνε στην ανάπαυλα με προβάδισμα δυο τερμάτων. Κάτι που δεν έγινε, καθώς δυο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Καπετάνου στο 43' και στο 45' δε βρήκαν στόχο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ηρακλή να βγαίνει πρώτος στην επίθεση και τον Σολτάνι να μην κάνει καλό κοντρόλ, έπειτα από τη σέντρα του Λίμα, με αποτέλεσμα να χάνει την ευκαιρία να απειλήσει τον Γιακούποβιτς. Ωστόσο, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν επαναπαύτηκαν στο 1-0 και βγήκαν μπροστά για να «κλειδώσουν τη νίκη με ένα δεύτερο τέρμα.

Αυτό, όμως δεν έγινε ούτε στο 52', με το σουτ του Καπετάνου πάνω στην κίνηση να περνάει άουτ, ούτε στο 57', όταν ο 26χρονος μέσος εκτέλεσε το φάουλ και ο Μόνχε δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά, ώστε ο Ελευθερόπουλος να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 58' ο Παπαστεριανός επιχείρησε ένα γυριστό σουτ, το οποίο δεν είχε τύχη, για να συνεχιστεί η πίεση των Βολιωτών.

Από το γύρισμα του Ζαραδούκα στο 62' ο Μόνχε δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και στο 66' το πλασέ του από πλάγια απέκρουσε σε κόρνερ ο Ελευθερόπουλος. Ο Μάρτιν δεν μπόρεσε να βρει σωστά την μπάλα σε πλασέ πάνω στην κίνηση στο 71', ενώ στο 73' το σουτ του Άλβαρεζ κατέληξε στην αγκαλιά του Ελευθερόπουλου. Αφού, οι Θεσσαλοί δεν πέτυχαν το δεύτερο γκολ, ισοφάρισε ο Ηρακλής, κάτι που, όμως, έγινε και με τη βοήθεια του διαιτητή Θάνου.

Ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Γρεβενών είδε πέναλτι σε ανατροπή του Αραμπατζή από τον Μόνχε, με τον τελευταίο να μην έχει ακουμπήσει καν τον αντίπαλό του. Ο Μάρα ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και ισοφάρισε σε 1-1. Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Ηρακλής πήρε, με αυτόν τον τρόπο, την ισοπαλία και τον ένα βαθμό μέσα στο Βόλο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις