Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-1

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 21:38
UPD:22:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

A- A A+

Λίγο πριν τις καθυστερήσεις ο Πανιώνιο ισοφάρισε σε 1-1 την ΑΕΚ, φεύγοντας με έναν υπερπολύτιμο βαθμό από το ΟΑΚΑ και αφήνοντας την Ένωση χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι άδειες κερκίδες, λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων, ενέτειναν το παγωμένο κλίμα από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το συνεχές ψιλόβροχο, με αποτέλεσμα το θέαμα να παραμείνει σε πολύ μέτρια επίπεδα.

Εκτός των τελευταίων λεπτών του πρώτου ημιχρόνου, όταν και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, όλο το υπόλοιπο 45λεπτο πέρασε με τις δυο ομάδες να μην κάνουν ούτε φάση, αφού μεγαλύτερες στιγμές τους ήταν για τον μεν Πανιώνιο ένα σουτ του Μήτρογλου στο δεκάλεπτο, που έφυγε άουτ, και για τη δε ΑΕΚ ένα σουτ του Σκόκο, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Μάχο.

Πριν πάντως βγει το ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με γκολ από τον μόνιμο σκόρερ τους το τελευταίο διάστημα, τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Πανιωνίου ο Μπλάνκο έκανε τη σέντρα και ο Μεσσήνιος επιθετικός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με ένα άσχημο περιστατικό και πολλά νεύρα από πλευράς Ριέρα. Ο Ισπανός στο 48' χωρίς λόγο χτύπησε εκτός φάσης τον Παντελή Καφέ, όμως ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός ούτε ο βοηθός του είδαν τίποτα.

Η εικόνα, βέβαια, του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τις φάσεις να είναι και πάλι ελάχιστες, αν και πλέον ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που πίεζε την ΑΕΚ για την ισοφάριση. Ότι και να έκαναν οι Νεοσμυρνιώτες, όλες τους οι ενέργειες σταμάταγαν έξω από την περιοχή του Σάχα και τα πάντα συνηγορούσαν στο ότι οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ θα έφευγαν νικητές.

Παρόλα αυτά, το βαρύ όπλο του Τάκη Λεμονή, ο Κώστας Μήτρογλου δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 89' μετά από παράλληλη μπαλιά του Γκαλίτσιου με πλασέ στην κίνησε διαμόρφωσε το τελικό 1-1, απομακρύνοντας κι άλλο την ομάδα του από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς (Νασούτι 63'), Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπάχα (Μίτσελ 68')

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον (Κουμορτζί 60'), Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις