Σειρά επαφών Ευ. Βενιζέλου στο Αμπου Ντάμπι

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 11:23
UPD:12:36

Ο κ. Βενιζέλος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος είναι πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του εμιράτου και Ανώτατος Υποδιοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ. (Φωτογραφία αρχείου, 22/06/2010)

A- A A+

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε στο Aμπου Ντάμπι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το Σαββατοκύριακο πραγματοποίησε επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με αφορμή τη διοργάνωση δύο διεθνών αμυντικών εκθέσεων, της IDEX 2011 και της NAVDEX 2011.

Ο κ. Βενιζέλος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος είναι πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του εμιράτου και Ανώτατος Υποδιοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ σε όλους τους τομείς, με έμφαση στον πολιτικό, στρατιωτικό και βιομηχανικό τομέα.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο, πρωθυπουργό, υπουργό Εθνικής Aμυνας των ΗΑΕ και Ηγεμόνα του Ντουμπάι Mohammed Rashid al-Mahtub, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΑΕ, Σεΐχη Haza bin Zayed Al Nahyan, τον γενικό διευθυντή της ADIA (Abu Dhabi Investment Authority), σεΐχη Hamed bin Zayed al-Nahyan, και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας των ΗΑΕ Mubadala Information & Communications TechnologyJassem Mohamed Al Zaabi.

Σε επίπεδο υπουργών Aμυνας, ο κ. Βενιζέλος είχε συναντήσεις με ομολόγους του από την Ιταλία και το Βέλγιο, με χαρακτηριστικότερη συνάντηση αυτή με τον Τούρκο ομόλογό του Mehmet Vecdi Gönül, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά στην έκθεση NAVDEX.

Συναντήθηκε ακόμη με τον Αντιπρόεδρο της κινεζικής κρατικής αμυντικής βιομηχανίας NORINCO.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή