Κινητικότητα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Λιβύη

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 09:13
UPD:12:19
A- A A+

Συντονίζουν τις ενέργειές τους τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που διαμένουν στη Λιβύη. Σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο C 130, με το ΥΠΕΞ να αναμένει από τις λιβυκές αρχές άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως.

Οπως δήλωσε στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εσωτερικών Δ. Δόλλης, προτεραιότητα του υπουργείου είναι να πάρει άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως, για να μετακινηθεί ο κόσμος που θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δ. Δόλλης, προτεραιότητα του υπουργείου είναι να πάρει άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως, για να μετακινηθεί ο κόσμος που θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οι Ελληνες ομογενείς υπολογίζονται σε 300. Οι περισσότεροι εργάζονται σε απομακρυσμένα εργοτάξια στην έρημο. Καταβάλλουμε προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Επιπλέον, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι σε συνεννόηση και με άλλες χώρες, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για τον ασφαλή επαναπατρισμό των ευρωπαίων πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή