Συνεχίζουν για 29η ημέρα την απεργία πείνας οι 300 μετανάστες

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 14:44
UPD:14:50
A- A A+

Την στήριξή τους στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, που διανύουν την 29η μέρα απεργίας πείνας εξέφρασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο κτήριο «Υπατία», πανεπιστημιακοί από σχολές όλης της χώρας.

Οι πανεπιστημιακοί τόνισαν ότι η μαύρη ανασφάλιστη εργασία «είναι πρόβλημα όλων μας» και σημείωσαν πως ο «αγώνας των 300 μεταναστών εργατών αποτελεί παράδειγμα σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα για κοινωνικές εξεγέρσεις».

Tην 29η μέρα απεργίας πείνας διανύουν οι 300 μετανάστες στο κτήριο «Υπατία».

Οι απεργοί πείνας μοίρασαν ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι διεκδικούν «την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα, την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσοι έχασαν τις άδειές τους για αυτό το λόγο, τη δικαίωση όλων όσοι πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας, τη θέσπιση μίας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας πλήρους νομιμοποίησης, που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα».

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τύχη των λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να παραμένουν στο Μέγαρο Υπατία.

Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση, που, όπως είπε, δεν έχει κανένα σχέδιο για το τι θα γίνει και εξέφρασε το φόβο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα. «Ελπίζουμε οι όποιες εξελίξεις να μην χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κοινωνική αναταραχή», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή