Πιο επιρρεπείς οι άντρες στη φλυαρία

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 15:02
UPD:15:19

A- A A+

Οι άντρες -και όχι οι γυναίκες- είναι αυτοί που φλυαρούν στις οικείες, καθημερινές τους συζητήσεις, σε αντίθεση με τις γυναίκες που μιλούν λιγότερο αλλά επικοινωνούν πιο ουσιαστικά και εύστοχα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι άντρες χρησιμοποιούν πιο φτωχό λεξιλόγιο στις κοινωνικές τους συναναστροφές, επαναλαμβάνουν πολλές φορές τις ίδιες λέξεις και κάνουν προβλέψιμα και μη πειστικά κομπλιμέντα.

Ωστόσο, όταν η κουβέντα έρχεται σε πιο σοβαρά θέματα, όπως η πολιτική επικαιρότητα, οι άντρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούν παρεμφερές λεξιλόγιο. Η μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο φίλων παρατηρείται στις χαλαρές συζητήσεις, πχ. στον κοινωνικό σχολιασμό.

«Όταν συμμετέχουν σε κουβέντες κοινωνικού σχολιασμού, οι άντρες τείνουν να μιλούν για να μιλούν, ανακυκλώνοντας τις λέξεις με τελετουργικό τρόπο, προσθέτοντας περιττά σχόλια που δεν παρέχουν νέες πληροφορίες», σχολιάζει ο ερευνητής Τζέφρι Μπίτι.

Οι Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν, επίσης, ότι τα κομπλιμέντα των αντρών είναι κατά 90% προβλέψιμα, καθώς ανακυκλώνουν τις ίδιες λέξεις, ενώ οι γυναίκες κάνουν πιο συγκεκριμένα κομπλιμέντα που μοιάζουν πιο πειστικά και αυθεντικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή