Σε επιφυλακή λόγω των εξελίξεων στη Β. Αφρική το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 17:31
A- A A+

Σε ετοιμότητα λόγω των εξελίξεων στη Β. Αφρική βρίσκεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αποτελεσματικές διαδικασίες διαβατηριακών ελέγχων.

Ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Παπουτσής και ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους επιτελείς των δύο Σωμάτων, ενώ εξετάζονται όλα τα δεδομένα και κυρίως τα αιτήματα συνδρομής άλλων κρατών για απομάκρυνση υπηκόων τους από την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το απόγευμα, θα αναχωρήσουν δύο ελληνικά επιβατηγά πλοία για την Τρίπολη της Λιβύης, προκειμένου να παραλάβουν Ευρωπαίους πολίτες και να τους μεταφέρουν σε ελληνικό λιμάνι.

Επίσης, οργανώνεται η μετακίνηση περίπου 15 χιλιάδων Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη με επιβατηγά πλοία, προκειμένου να αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Κίνα μέσω Κρήτης. Την ίδια ώρα έχει ζητηθεί η συνδρομή ελληνικών επιβατηγών πλοίων για τη μεταφορά Αιγύπτιων υπηκόων, από την Τρίπολη στην Αλεξάνδρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή