Προτροπή Θ. Πάγκαλου για συγχωνεύσεις σε τράπεζες - ασφαλιστικές

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 17:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Δυσαρέσκεια για την αρνητική κατάληξη της πρότασης της ΕΤΕ για συγχώνευση με την Alpha Bank εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στην εκδήλωση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

Πρόσθεσε πως ο κλάδος δεν πρέπει να λάβει υπόψη του την, για πολλοστή φορά, όπως ανέφερε, αποτυχία συγχώνευσης στον τραπεζικό τομέα.

Τονίζοντας ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί και στον ασφαλιστικό κλάδο, κάλεσε τις ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις για να δυναμώσουν την οικονομική τους οντότητα. «Δεν χρειάζεται να διατηρείται το παραδοσιακό μοντέλο των επιχειρήσεων, πρέπει να δοκιμάσετε νέες μορφές ανοίγματος της αγοράς και προσέλκυσης κεφαλαίων τόσο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων όσο και για να βοηθήσετε να ενισχυθεί η τάση αποταμίευσης που στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη» σημείωσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του κλάδου.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα στο μέλλον, επισήμανε ότι όσο αυξάνεται ο μέσος όρος ζωής ο χρόνος εργασίας θα είναι περιορισμένος σε σχέση με τη διάρκεια της ζωής και ένα σύστημα που θεωρεί αποδοτικό είναι να εξακολουθήσει να υπάρχει τριμερής χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα αλλά όπως σημείωσε το ποσοστό κάλυψης των αναγκών του ασφαλισμένου δεν θα είναι για όλους το ίδιο. Τόνισε πάντως πως «η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να δώσει τη δυνατότητα ασφάλισης για μεγαλύτερα ποσά».

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία του προσανατολισμού των εταιρειών σε νέα σύνθετα προϊόντα και τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ουσιαστικής ασφάλειας για τους ασφαλισμένους αλλά και για τις εταιρείες μέσω ενός αυστηρού συστήματος εποπτείας. Όπως ανέφερε, σήμερα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην εφαρμόσει στη χώρα μας το αίσθημα ασφάλειας που συνοδεύει αυτό τον τομέα της οικονομίας.

Καταλήγοντας σημείωσε: «Ελπίζω να μην έδειξα ότι γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς και να με βάλουν στο υπουργείο Οικονομικών να βάζω φόρους και να κάνω πράγματα που θέλω να αποφύγω, στο τέλος της ζωής μου», δημιουργώντας ερωτηματικά στο ακροατήριο για το πνεύμα της τοποθέτησής του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή