Ατυχος ο ΠΑΟΚ στην πιο μεγάλη του εμφάνιση

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 21:05
UPD:23/02/2011 03:03
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός στη Μόσχα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, που θα μπορούσε να παιχτεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του. Αν και προηγήθηκε της ΤΣΣΚΑ με 1-0 και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ και να πάρει την πρόκριση, ισοφαρίστηκε στη μοναδική μεγάλη φάση των Ρώσων και η πρόκριση έβγαλε πέταξε μέσα από τα χέρια του.

Οι -18 βαθμοί Κελσίου πάγωναν και την ανάσα στο Λουζνίκι, όμως στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρωσικής πρωτεύουσας ο δικέφαλος έβγαλε τόση ψυχή, όση ίσως δεν έχει βγάλει χρόνια τώρα. Εξ αρχής ήξερε πως έπρεπε να κυνηγήσει τη νίκη. Εξ αρχής ήξερε πως ο καιρός θα ήταν ο χειρότερός του αντίπαλος. Εξ αρχής ήξερε πως έπρεπε να καταφέρει να βρει τα πατήματά του σε έναν αγωνιστικό χώρο με τεχνικό χλοοτάπητα. Κόντρα σε όλα κατάφερε και στάθηκε στο ύψος του και έστω και αν πλέον δεν συνεχίζει στο Europa League, τουλάχιστον μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για όσα έκανε φέτος στη διοργάνωση.

Το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού της Τούμπας δεν άφηνε πολλά περιθώρια για χρονοτριβές. Ο Μάκης Χάβος το γνώριζε καλά αυτό όλη την προηγούμενη εβδομάδα, που δοκίμαζε φουλ επιθετικά συστήματα, λίγοι όμως πίστευαν πως αυτά είχαν κανέναν νόημα. Οι Ρώσοι με την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη είχαν τρομοκρατήσει τον κόσμο. Κανείς δεν είχε καταλάβει πως ο ΠΑΟΚ μόνος του αγχώθηκε τότε...

Χωρίς αυτό το άγχος στη Μόσχα, από τα πρώτα λεπτά θυμήθηκε τον καλό του εαυτό. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ήταν πραγματική φωτιά και πριν βγει τοτέταρτο είχε χάσει δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ίβιτς (στο 9') και τον Σαλπιγγίδη (στο 12') για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Όσο περνούσε η ώρα, η λογική ήθελε την ΤΣΣΚΑ να καταφέρνει να ισορροπήσει. Αυτό, όμως, δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως, ο δικέφαλος ήταν αυτός που γινόταν όλο και πιο επιθετικός. Και η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Αποκορύφωμα όλων ένα δοκάρι, που προήλθε από ξερό σουτ του Μουσλίμοβιτς μέσα από την περιοχή. Μαζί με αυτό άρχισαν να έρχονται και οι πρώτες Ερινύες, που φώναζαν, ότι όποιος χάνει τέτοιες ευκαιρίες, στο τέλος χάνεται...

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, όμως, δεν είχαν περιθώρια για τέτοιες σκέψεις. Με ίδιο πάθος και στο δεύτερο ημίχρονο έδειχναν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ήρθε εν τέλει μετά από 67 λεπτά αγώνα. Ο Μουσλίμοβιτς με το ένστικτο του δολοφόνου επιθετικού, που είναι προικισμένος, καραδοκούσε και στο πρώτο λάθος που έκανε τερματοφύλακας των Ρώσων Τσεπτσούκοφ, που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Ακινφέεφ, χτύπησε. Σε κακό γύρισμα του Μπερεζούτσκι στον συμπαίκτη του, πετάχτηκε την κατάλληλη στιγμή και με κόντρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η τύχη στάθηκε στο πλευρό των φιλοξενούμενων. Όταν στο 75' ο ΠΑΟΚ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, του γύρισε ξανά την πλάτη. Ο Μουσλίμοβιτς μπήκε μέσα στην περιοχή και έκοψε για τον Σαλπιγγίδη. Ο Έλληνας επιθετικός έπρεπε να σπρώξει τη μπάλα σε κενό τέρμα, αλλά παραπάτησε. Και το 2-0 χάθηκε.

Και πέντε λεπτά αργότερα το κακό έγινε. Ο Τόσιτς βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κρέσιτς και ο τερματοφύλακας του δικεφάλου τον ανέτρεψε. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Βαγκνερ Λαβ, όμως ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κροάτη πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Κρέσιτς, αφού κατέληξε στο αριστερό του δοκάρι, εκεί όπου ο Ιγκνάσιεβιτς καραδοκούσε για να φέρει το ματς στα ίσια.

Χρόνος πολύς δεν έμενε, όμως και πάλι οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν παλικάρια. Όσο τος πήρε το πάλεψαν και έβαλαν τους Ρώσους μέσα στο τέρμα τους. Αλλά το 1-1 δεν άλλαξε. Και μοιραία η επιστροφή στην Ελλάδα θα είναι πικρή.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΚΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ (66' Τσεπτσούκοβ), Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Σέμπερας, Τόσιτς, Κάουνα (62' Αλντόνιν), Νέσιντ, Λαβ (95' Α. Μπερεζούτσκι)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (87' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις