Σούπερ Λίγκα: Μάχες για πεντάδα και σωτηρία

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 14:20
UPD:15:03

Η Λάρισα υποδέχεται τον Αρη με τους γηπεδούχους να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί και να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η μάχη της κορυφής κρίθηκε μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων», όμως αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για τη μάχη της εισόδου στα playoff και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Έτσι, χαρακτήρα ντέρμπι έχουν αποκτήσει πλέον οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Καβάλα στην Τούμπα και του Εργοτέλη με την ΑΕΚ στο Παγκρήτιο. Και οι τέσσερις ομάδες απέχουν μια ανάσα η μια από την άλλη, με αποτέλεσμα όποια καταφέρει να κερδίσει την Κυριακή να έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την είσοδό της στην πεντάδα.

Ο «δικέφαλος» έχει ένα μικρό βαθμολογικό προβάδισμα, καθώς είναι τρίτος με 34 πόντους (όσους και η Ένωση) και ένα ματς λιγότερο (όπως και οι Κρητικοί), θα πρέπει όμως να ξεπεράσει την απογοήτευση του αποκλεισμού του από το Europa League, από τη στιγμή που βρέθηκε τόσο κοντά στην ανατροπή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες στη Μόσχα.

Με το μυαλό στα δυο προαναφερθέντα ματς η Κέρκυρα και ο Ολυμπιακός Βόλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο νησί των Φαιάκων, αφού και εκείνοι παρακολουθούν από κοντά τη μάχη που γίνεται για τα play off. Θεωρητικά, το ίδιο ισχύει και για τον του Ηρακλή με την Ξάνθη, που αναμετρώνται στο Καυτανζόγλειο, μιας και αυτοί βρίσκονται κοντά στην 5η θέση, μόνο που πρώτης τους προτεραιότητα για την ώρα είναι να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

Στα της σωτηρίας, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη του ουραγού Πανσερραϊκού με τον τρίτο από το τέλος Αστέρα Τρίπολης, αλλά και το ματς της ΑΕΛ με τον Αρη. Οι Λαρισαίοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί και όσο πιο κοντά στο όριο προς τα έξω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι «κίτρινοι» ψάχνουν το τρίποντο, που θα τους βάλει ξανά στο παιχνίδι των playoff.

Αδιάφορος πλέον ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, που καίγεται για βαθμούς.

Χαρακτήρα συλλαλητηρίου θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρησή του με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι και γι' αυτό όρισε την τιμή του εισιτηρίου στα 10 ευρώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ 17:15 NS2

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 17:15 NS4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:30 NS2

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 15:00 NS2

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - A.E.K. 17:15 NS2

Π.Α.Ο.Κ. - ΚΑΒΑΛΑ 17:15 NS3

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΡΗΣ 19:30 NS2

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NS1

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις