Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής Παναθηναϊκού για Μαρινάκη

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 16:31
UPD:16:57

Η πρόταση μομφής των «πρασίνων» κατά της προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη Σούπερ Λιγκ όχι μόνο δεν έγινε δεκτή, αλλά πήρε μόλις τρεις ψήφους υπέρ της (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Νέα ήττα δέχθηκε ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά σε διοικητικό επίπεδο. Η πρόταση μομφής των «πρασίνων» κατά της προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη Σούπερ Λιγκ όχι μόνο δεν έγινε δεκτή, αλλά πήρε μόλις τρεις ψήφους υπέρ της.

Κατά συνέπεια, ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» θα παραμείνει στη θέση του και σε συνδυασμό με την ποινή της μόλις μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, που δέχθηκε η ομάδα του για τα έκτροπα στο ντέρμπι με το «τριφύλλι» το περασμένο Σάββατο, δείχνει πως είναι ο μεγάλος κυρίαρχος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας.

Την πρόταση μομφής του Παναθηναϊκού υπερψήφισαν μόνο ο Αρης και η ΑΕΚ, ενώ λευκό ψήφισαν οι ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, ΠΑΟΚ, Ξάνθη και ΕΠΟ. Με τον Ολυμπιακό συντάχθηκαν ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλους, η Κέρκυρα, ο Ατρόμητος, ο Εργοτέλης και ο Πανσερραϊκός.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο προεδρεύων αντιπρόεδρο των «πρασίνων», Δημήτρης Γόντικας, αποχώρησε, δηλώνοντας ότι «δεν μπορών να κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη».

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού από την πλευρά του μετά το τέλος της συνεδρίας στάθηκε στην ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε και τόνισε πως η «λίγκα προχωράει ενωμένη».

B. Mαρινάκης: Η Λίγκα είναι ενωμένη και προχωράμε όλοι μαζί

B. Mαρινάκης: Η Λίγκα είναι ενωμένη και προχωράμε όλοι μαζί

«Η πρόταση μομφής πήρε τρεις ψήφους. Η λίγκα συνεχίζει. Χρειαζόμαστε ηρεμία για να συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι κάναμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Πιστεύω ότι άμεσα θα πάρουμε πολλά μέτρα και ελπίζω στο επόμενο Δ.Σ. να είναι και ο Παναθηναϊκός. Η λίγκα προχωράει ενωμένη», δήλωσε.

«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το ποδόσφαιρο τελεί υπό κρίση. Είχαμε πει πως θα θέταμε θέμα μομφής κι εμείς, αν συνεχιζόντουσαν οι ίδιες συμπεριφορές από τον κ. Μαρινάκη και συνεχίσθηκαν. Χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις. Δεν ξέρω αν υπάρχει διάθεση από όλους για λύσεις. Συζητήθηκε η διακοπή. Την ζητήσαμε για να πέσουν οι τόνοι, η πολιτεία μας κατηγορεί ότι δεν είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές έχουμε θέσεις. Θα τις υποβάλλουμε και γραπτώς τις επόμενες μέρες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης.

Ας σημειωθεί, πως το έκτακτο Δ.Σ. της λίγκας διεξήχθη σε ξενοδοχείο πλησίον του διεθνή αερολιμένα της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλο», καθώς κρίθηκε επισφαλές να γίνει η συνεδρίαση στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, έξω από τα οποία φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας. Εν τέλει, μια ομάδα περίπου 300 οπαδών βρέθηκε και στο ξενοδοχείο, όμως συνάντησε ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

«Πιστέψαμε πως με την δημιουργία της Σούπερ Λιγκ ήρθε η στιγμή να λύσουμε τα προβλήματά μας, όμως βρισκόμαστε κρυμμένοι σε ξενοδοχεία για να παίρνουμε αποφάσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις