Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 21:42
UPD:27/02/2011 00:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

A- A A+

Με τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του να έχουν ακόμα στο μυαλό τους τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ.

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε μέσα σε ένα τρίλεπτο από τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ στο 31', όταν ο Μπρίτο βρέθηκε απέναντι από τον Αλέξανδρο Τζόρβα και τον κρέμασε για το 1-0, όμως δυο λεπτά αργότερα ο Γκοβού μετά από βαθιά μπαλιά του Κώστα Κατσουράνη και λάθος απόκρουση της άμυνας των Περιστεριωτών μπόρεσε με προβολή να φέρει το ματς στα ίσια.

Σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν υπερβολικά υπνωτισμένοι και οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν αυτό που ήθελαν. Ρυθμός δεν υπήρχε, φάσεις ελάχιστες και το τσουχτερό κρύο έκανε πιο δύσκολες τις ενέργειες των 22 ποδοσφαιριστών και αφόρητη την παρακολούθηση του αγώνα από την εξέδρα.

Μέσα σε όλα αυτά, σε κακή μέρα βρέθηκε και το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού, ο Τζιμπρίλ Σισέ, και αν ο Γκοβού δεν έδειχνε μέρος του ταλέντου του, κάνοντας της δεύτερη συνεχόμενη καλή του εμφάνιση, τότε μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν φύγει και νικητές. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλησε με τις αλλαγές του να δώσει ώθηση στην ομάδα του, αλλά δεν του βγήκαν. Παρόλα αυτά, είδε τον Σίλβα Κλέιτον για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει σε ματς των «πρασίνων» μετά από σχεδόν ένα χρόνο.

Αν και το παιχνίδι δεν ξέφυγε ποτέ από τον έλεγχο του διαιτητή Μιχάλη Τσινιάρη, την αντίδραση του «τριφυλλιού» προκάλεσε η κίνησή του να αγνοήσει υπόδειξη του ενός εκ των δυο βοηθών του για πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε χέρι του Μπαζίνσκι μέσα στην περιοχή μετά από κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη στο 50', που σαφέστατα έπρεπε να δοθεί. Όπως έπρεπε να δοθεί και αντίστοιχη παράβαση του Γκοβού στο 44'. Αλλά και γι' αυτή έκλεισε τα μάτια του.

Ο Αθηναίος ρέφερι, βέβαια, διαχειρίστηκε επιτυχώς την άκρως τεταμένη ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου 32.000 φίλοι των γηπεδούχων πήγαν κυρίως για να διαμαρτυρηθούν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μεγάλη μερίδα αυτών έφτασε στο Μαρούσι με μηχανοκίνητη πορεία από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη λίγκα, την ΕΠΟ, την πολιτεία και τα ΜΜΕ. Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρό τους.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Καραγκούνης (78' Κλέιτον), Γκοβού (83' Πετρόπουλος), Νίνης (74' Μαρίνος), Σισέ

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέϊρα, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Μπρίτο (65' Καμαρά), Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραγκούνης (68' Καραλής), Τάτος (84' Μελισσάς), Σαγκανόφσκι

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις