Γ.Καρατζαφέρης: Ανοικτό το ενδεχόμενο μη αυτόνομης καθόδου στις εκλογές

«O Πρωθυπουργός μάς οδήγησε δόλια στο μνημόνιο»
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 13:02
UPD:16:03

Τα περί παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη ΝΔ διέψευσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, «αναλόγως των συνθηκών» και του χρόνου που η κυβέρνηση θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

A- A A+

Τα περί παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη ΝΔ διέψευσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, «αναλόγως των συνθηκών» και του χρόνου που η κυβέρνηση θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, o Γιώργος Καρατζαφέρης καταλόγισε δόλο στην απόφαση του Πρωθυπουργού να προσφύγει στο ΔΝΤ, καθώς όπως σημείωσε, τα κείμενα που συντάχθηκαν δεν μπορούν παρά να αποτελούν προϊόν προετοιμασίας μηνών και όχι ολίγων ημερών.

Ο Πρωθυπουργός μάς οδήγησε δόλια στο μνημόνιο, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., εκτιμώντας ότι ο Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να προκηρύξει εκλογές πριν από τις 25 Μαρτίου (και τη Σύνοδο της Ε.Ε.), με σκοπό να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες έχοντας πάρει αυτά που διεκδικεί και να τις κερδίσει. «Η 25η Μαρτίου θα φέρει αποτελέσματα», εκτίμησε, «και ο πρωθυπουργός) μπορεί να σκέφτεται μήπως προκηρύξει εκλογές, για να τρέχουμε εμείς οι πολιτικοί αρχηγοί στα βουνά και να γυρίσει με τα δάχτυλα της νίκης υψωμένα, να πει τα πήραμε όλα, και να κερδίσει τις εκλογές»

Δεν απέτυχε το μνημόνιο, αλλά ο Γ. Παπανδρέου, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος υπεραμύνθηκε της θέσης του υπέρ του μνημονίου, κρίνοντας πως ήταν απαραίτητο να πάρουμε τα χρήματα του δανείου, καθώς η χώρα απειλείτο με πτώχευση, στάση πληρωμών και διάλυση ταμείων.

Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε, ότι θα προτιμούσε η συμφωνία να είναι αποκλειστικά μεταξύ της Ελλάδας και του ΔΝΤ, καθώς το επιτόκιο θα ήταν χαμηλότερο από αυτό της ΕΕ, όμως όπως ανέφερε, το ΔΝΤ δεν μπορούσε να διαθέσει τα χρήματα που χρειαζόταν η χώρα προς δανεισμό.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε εξάλλου λάθος της ΝΔ να απορρίψει το αίτημα διαλόγου από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο, προσφέρει άλλοθι στον Πρωθυπουργό, να καταγγείλει τα κόμματα για έλλειψη διάθεσης συναίνεσης. «Εγώ δεν θα παρέχω τέτοιο άλλοθι στον πρωθυπουργό», ξεκαθάρισε, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συμμετέχει, ζητώντας πάντως να κρατούνται πρακτικά από την πρώτη στιγμή των επαφών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε σε όλες τις έρευνες ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ανοδικά ποσοστά, ενώ χαρακτήρισε την ενότητα που υπάρχει στο κόμμα του «μασίφ».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., τονίζεται ότι το κόμμα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών συμπληρώνοντας τις λίστες με δοκιμασμένα στελέχη, αλλά και επιφανείς προσωπικότητες της κοινωνίας που το έχουν προσεγγίσει.

«Είναι αυτονόητο ότι η δυναμική του ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει και θα καταγραφεί με τη δυναμική, αυτόνομη παρουσία του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Εάν οι εκλογές μεταφερθούν στο απώτερο μέλλον και οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν ένα πολιτικό περιβάλλον εκτάκτου ανάγκης, η ευθύνη του ΛΑ.Ο.Σ. επιτάσσει να εξετάσει όλες τις πιθανές προσφερόμενες λύσεις, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Στη συνέντευξή του ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε ακόμη πως ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη ΝΔ, είναι γιατί δεν μπορεί να κερδίσει τα ποσοστά που χάνει το ΠΑΣΟΚ. «Χρειάζονται -είπε- κινήσεις, ώστε ο φακός της επικαιρότητας, να πέφτει μόνο στις κινήσεις του προέδρου (σ.σ. της ΝΔ)» και όχι σε εκείνες των συνεργατών του.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τάχθηκε επίσης, υπέρ της πίεσης προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης που απασχολεί την επικαιρότητα. Ο κ. Καρατζαφέρης διερωτήθηκε γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν φέρνουν το θέμα τις Siemens στη Βουλή, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, «ξέρει τόσα, όσα, που θα μπορούσε να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη».

Τέλος, σχολιάζοντας τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Θ. Πάγκαλος στο Παρίσι, ο κ. Καρατζαφέρης παραδέχθηκε ότι δεν του αρέσει η εικόνα εκείνων που ασχημονούν στο εξωτερικό. «Εχει πει άκομψα και απαράδεκτα πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεφτιλιζόμαστε στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. για να συμπληρώσει πάντως ότι κάποιος «πρέπει να πει και του κ. Πάγκαλου, να βάλει έναν τροχονόμο στη γλώσσα του».

ΝΔ: Καμία συζήτηση

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για συνεργασία», τόνισε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία με τον βουλευτή Μάκη Βορίδη, ενώ για τα περί ευρύτερης συνεργασίας με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, σημείωσε πως για τον Αντώνη Σαμαρά η ενότητα της κεντροδεξιάς είναι θέμα βάσης.

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε εργαλεία της στιγμής τις δημοσκοπήσεις και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αναποφάσιστων, αλλά και στο κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, για μία ακόμα φορά τόνισε πως οι πρόωρες εκλογές είναι καλοδεχούμενες: «Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους θεσμους και το θέμα των πρόωρων εκλογών ... δεν τις φοβόμαστε, είμαστε έτοιμοι, τις περιμένουμε και είναι και καλοδεχούμενες».

Ο Γ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε εξάλλου ότι η ΝΔ καταδικάζει τα επεισόδια που έχουν καταγραφεί κατά πολιτικών το τελευταίο διάστημα. «Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν απευθύνεται», σχολίασε ο κπρόσωπος της ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή