Βολιβία: Εκτεταμένες ζημιές από τις κατολισθήσεις

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 18:38
UPD:18:55

Περίπου 150 κατοικίες καταστράφηκαν στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Πας, κατά τη διάρκεια των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

A- A A+

Περίπου 150 κατοικίες καταστράφηκαν στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Πας, κατά τη διάρκεια των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ο υπουργός Αμυνας Ρούμπεν Σααβέδρα, επικεφαλής της Πολιτικής Αμυνας, χαρακτήρισε την κατάσταση «δραματική» και εξέφρασε την ανησυχία ότι τα σπίτια που γκρεμίστηκαν μπορεί να ξεπερνούν τα 150.

Σύμφωνα με την δημαρχία της Λα Πας συνολικά 400 με 500 σπίτια επλήγησαν από τις κατολισθήσεις, ή τις κατακρημνίσεις, «κινητικότητα που επιμένει και συνεχίζεται», όπως τόνισε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Έντουϊν Ερέρα.

Τα πληγέντα κτήρια βρίσκονται στις ανατολικές περιοχές της πρωτεύουσας, η οποία έχει εγερθεί στο βάθος μίας στενής κοιλάδας. Οκτώ προάστια επλήγησαν, σε μία περιαστική ζώνη εννέα εκταρίων, ενώ σύμφωνα με τη δημαρχία 100.000 κάτοικοι, από το 1,5 εκατ. των δημοτών της, δεν έχουν πόσιμο νερό. Παράλληλα, από το Σάββατο έχει σημάνει συναγερμός και έχουν εκκενωθεί αρκετές κατοικίες.

Έξι από τις εννέα επαρχίες της Βολιβίας πλήττονται εδώ και δύο μήνες από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις, που αποδίδονται στο κλιματικό φαινόμενο Λα Νίνια, και έχουν προκαλέσει πλημμύρες, αλλά και το θάνατο συνολικά 20 ανθρώπων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή