Διευκρινίσεις για το Ελληνικό ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 11:48
A- A A+

Διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Επικρατείας και Περιβάλλοντος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης επικαλείται δηλώσεις του κ. Παμπούκη το Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με τις οποίες, όπως υποστηρίζει, ο υπουργός είχε καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού, σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης, με πράσινο και υποδομές που θα υποστηρίξουν το πάρκο.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Η κυβέρνηση, υποστηρίζει ο βουλευτής, κράτησε μέχρι σήμερα κλειστά τα χαρτιά των κυβερνητικών επιλογών με το επιχείρημα ότι περίμενε το master plan του Καταλανού αρχιτέκτονα κ. Αθεμπίγιο. «Τώρα που η πρόταση Αθεμπίγιο “ταξίδεψε” στο Κατάρ με την τελευταία επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, διαφαίνεται ότι μέρος της έκτασης θα γίνει πάρκο και το υπόλοιπο θα περιλαμβάνει κέντρα τεχνολογίας, κατασκευή κατοικιών, χώρων εκπαίδευσης, γήπεδο γκολφ κλπ.», επισημαίνει, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι ενώ είχε καταγγείλει το σχέδιο Σουφλιά για πολεοδόμηση χιλίων στρεμμάτων, προωθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την τσιμεντοποίηση τριπλάσιας περίπου έκτασης.

Ο κ. Παπαδημούλης καλεί τέλος τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν πόση επιφάνεια θα καταλαμβάνει το πάρκο και πόση θα δοθεί σε άλλες χρήσεις, καθώς και να αποσαφηνίσουν εάν θα προχωρήσουν σε διεθνή διαγωνισμό ή σε απευθείας ανάθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή