ΝΔ: Παλινωδίες Καρατζαφέρη

«Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ταυτιστεί με την ψήφιση του μνημονίου»
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 13:12
UPD:14:19
A- A A+

Τα σενάρια περί εκλογικής συνεργασίας με το ΛΑ.Ο.Σ. απέρριψε εκ νέου σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι ένα κόμμα που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του Μνημονίου.

«Στην πιο επώδυνη οικονομική κρίση, που περνάει η Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα, εμπνέοντας την κοινωνία με τις θέσεις της. Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα άλλο κόμμα, που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του Μνημονίου. Η Νέα Δημοκρατία αποβλέπει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να απεμπλακεί από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα», σχολίασε ο κ. Μιχελάκης για τα σενάρια συνεργασίας με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Τα σενάρια περί εκλογικής συνεργασίας με το ΛΑ.Ο.Σ. απέρριψε εκ νέου σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης.

Γ. Καρατζαφέρης: «Κατεβαίνουμε αυτόνομα»

«Ας το ξεκαθαρίσουμε, κατεβαίνουμε αυτόνομα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter, μία μέρα μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο μη αυτόνομης καθόδου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1938229 .

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε επίσης πως ο ΛΑ.Ο.Σ είναι η καταλυτική δύναμη των εκλογών. «Είμαστε δύναμη εγγύησης. Αυτό άλλωστε έχει φανεί και επιβεβαιωθεί και από τη δημιουργική παρουσία μας στη Βουλή. Ο ρόλος μας θα είναι ακόμη πιο καθοριστικός στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε γίνουν αυτές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και πρόσθεσε:

«Εάν τελικά γίνουν οι εκλογές σε 2-2.5 χρόνια από τώρα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα έχει διαμορφωθεί το πολιτικό περιβάλλον τότε. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να μελετήσουμε τις συνθήκες, να κάνουμε πρόσθετες σκέψεις και θα πράξουμε ανάλογα. Πρέπει να καταγραφεί το ποσοστό μας, η δύναμη μας στις εκλογές. Θα είμαστε η καταλυτική δύναμη της επόμενης ημέρας των εκλογών. Εκλογές αποφασίζει ο Πρωθυπουργός. Αυτός έχει το αποκλειστικό αυτό προνόμιο. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει συνεχώς λάθη επί λαθών. Δυστυχώς επιβεβαιώνει για 10 μήνες συνεχώς, ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και να οδηγήσει τη χώρα».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα Βορίδη. «Υπάρχουν», είπε, «διάφορες μεγαλογραφίδες που ασχολούνται και με άλλα πράγματα. Έχουν μάθει και έχουν συνηθίσει να ποδηγετούν, να τιθασεύουν, να ελέγχουν και να επηρεάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Παρότι είχαν την κατηγορηματική δήλωση του κ. Βορίδη, προσπάθησαν να "υφάνουν" και να δημιουργήσουν θέμα. Αυτό φυσικά δείχνει ότι δεν υπάρχει δεοντολογία, αλλά υπάρχουν σκοποί. Συνειδητοποιούν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων την επομένη των εκλογών, και γι αυτόν το λόγο προσπαθούν να προκαλέσουν αναταραχή και θέλουν να μας ελέγξουν. Ας το ξεκαθαρίσουμε και ας το καταλάβουν καλά. Δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι τέτοια παιχνίδια. Αυτά δεν περνούν στο κόμμα μας. Θα τους “κόψω” τα χέρια και τα πόδια. Βγήκα σκληρά, γιατί θέλω να υπερασπιστώ τη θέση του κόμματος αλλά και τη θέση του βουλευτή μας».

«Δεν είναι συνομιλητής μας»

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Καρατζαφέρη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μιχελάκης, απέδωσε παλινωδίες στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, τονίζοντας πως δεν είναι συνομιλητής της ΝΔ. «Επιμένετε για ένα πράγμα το οποίο για εμάς δεν υπάρχει», απάντησε σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας πως «αν ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε το πρωί και είπε "άλφα" και μετά βγήκε και είπε "βήτα", τις παλινωδίες του θα τις κρίνει ο κόσμος, δεν θα τις σχολιάσω εγώ». «Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης ψήφισε το Μνημόνιο, ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι συνομιλητής μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, θέλοντας να κλείσει το θέμα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται «εκτός γραμμής» όταν μιλάει για μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μιχελάκης αντέτεινε πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κινείται στην ίδια λογική, όπως όλα τα στελέχη. «Αυτή την ώρα κοιτάμε την κοινωνία, απευθυνόμαστε στην κοινωνία και προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει πει κάτι το διαφορετικό», ανέφερε για να συμπληρώσει: «Όλα τα στελέχη λένε ότι αυτή τη στιγμή εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία για να την πείσουμε ότι το πρόγραμμά μας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Και απάντηση ΛΑ.Ο.Σ.

Απαντώντας στον κ. Μιχελάκη, το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. παρατήρησε χαρακτηριστικά:

«Πριν λίγους μήνες η ΝΔ βούλιαξε τη χώρα σε σημείο να αποδράσει από την Κυβέρνηση, δύο ολόκληρα χρόνια πριν από τη Συνταγματική ημερομηνία. Σήμερα πιστεύει ότι μπορεί να ξανακυβερνήσει. Δικαίωμά της.

Όπως όμως είναι και δικαίωμα του Ελληνικού λαού να είναι εξόχως επιφυλακτικός απένατί της. Το θέμα δεν είναι "Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο", αλλά ποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος της απαίτησης που δημιουργήθηκε από λάθη και ανομήματα των κατεστημένων κομμάτων επί 37 χρόνια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή