Συζήτηση του πορίσματος Siemens στη Βουλή ζητεί ο ΛΑ.Ο.Σ.

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 15:25
UPD:15:40

A- A A+

Επιστολή στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί για ποιο λόγο δεν ήρθε ακόμα προς συζήτηση στη Βουλή το πόρισμα για την υπόθεση της Siemens.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητεί να συζητηθεί το πόρισμα στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι έχει παρέλθει ένας μήνας και πλέον από την κατάθεσή του και μέχρι σήμερα δεν έχει ορισθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σύμφωνα με το αρ. 148 παρ. 3 του ΚτΒ.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι για να γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος, απαιτείται αίτημα με τουλάχιστον 60 υπογραφές βουλευτών, αριθμό που διαθέτουν μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα.

Δεδομένου ότι για τη συζήτηση του ανωτέρω πορίσματος απαιτείται η υπογραφή του 1/5 του συνόλου των Βουλευτών, και τέτοιο αριθμό διαθέτουν μόνο οι Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, «δημιουργείται ο προβληματισμός εάν προτίθεστε να καταθέσετε πρόταση ή επιλέγετε να αποφύγετε μια τέτοια συζήτηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζητεί να ενημερωθεί από τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά για το εάν και πότε προτίθενται να καταθέσουν τη σχετική πρόταση.

Ανάλογη επιστολή στον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ απέστειλε στις 25 Φεβρουαρίου και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ζητώντας τους τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του πορίσματος.

«Το πρόβλημα με αφορά προσωπικά, αφού προτείνεται η περαιτέρω έρευνα για σειρά δήθεν παρανομιών που διέπραξα και οι οποίες, διανθισμένες με πολλά κοσμητικά, αναφέρονται στο πόρισμα», σημειώνει στην επιστολή του ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«Για μένα που γνωρίζω όσο κανείς άλλος την αλήθεια, είναι επιβεβλημένο να κάνω ότι μπορώ, μέσα στα πλαίσια της σοβαρότητας, προκειμένου να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο, ούτως ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να πω την άποψη μου για όσα αδίκως, προπετώς και φοβάμαι σκοπίμως, μου καταμαρτυρούν», συμπληρώνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή