Νέα αντεργατική θύελλα καταγγέλλει το ΚΚΕ

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 16:06
A- A A+

Προανάκρουσμα της «νέας άγριας επίθεσης» κατά των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ χαρακτηρίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τις απολύσεις στην Cosmote και τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα σε βάρος, όπως υποστηρίζει, των υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία επιδιώκουν τη δραστική μείωση των μισθών στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, γιατί αυτό διευκολύνει την επιβολή ακόμα δραστικότερων μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα.

«Αποτελεί ένα ακόμα προπαγανδιστικό ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα πληγούν οι χαμηλόμισθοι αλλά μόνο οι υψηλόμισθοι, όπως ψέμα αποδείχθηκε ότι η μερική ιδιωτικοποίηση δεν θίγει τους εργαζόμενους και ότι οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στο δημόσιο δεν θα υποστούν άλλες θυσίες πέρα από τις αρχικές μειώσεις των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΚΕ.

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να αποκρούσουν την αντεργατική θύελλα και την ισοπέδωση μισθών και κατακτήσεών τους, που, όπως επισημαίνει, αποτελεί στρατηγική επιλογή κυβέρνησης, και όχι εντολή της τρόικας, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή