Kύπελλο Ελλάδας: «Δικέφαλη» μάχη

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 11:54

Το Κύπελλο αποτελεί τον μεγάλο στόχο τόσο της ΑΕΚ όσο και του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

A- A A+

Το Κύπελλο αποτελεί «μονόδρομο» για την ΑΕΚ, αν θέλει να σώσει τη φετινή χρονιά, και οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα απόψε (21:00, Conn-x) απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Επιθετικά για σκορ ασφαλείας

Το Κύπελλο αποτελεί μονόδρομο για την ΑΕΚ, αν θέλει να σώσει τη φετινή χρονιά, και οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Για μία ακόμα φορά, ο Χιμένεθ έδειξε πως δεν εμπιστεύεται τον Λεονάρντο και τον άφησε εκτός αποστολής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κάτι που έγινε και με τον Αραμπατζή, για άλλο όμως λόγο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος θεωρείται εναλλακτική λύση για τον Μανόλο Χιμένεθ, όμως τον τελευταίο καιρό έχει χάσει ακόμα και τη θέση του στον... πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ισπανός προπονητής τον άφησε εκτός αποστολής του ημιτελικού της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ, κάτι που έγινε και με τον Αραμπατζή. Ωστόσο, για τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Ένωσης ο λόγος είναι διαφορετικός και έχει να κάνει με την αναγκαστική παρουσία δύο παικτών κάτω των 21 ετών στη 18άδα. Ο ένας είναι ο τρίτος γκολκίπερ, ο Μοσχονάς, και ο άλλος ένας εκ των Νικόλτση ή Κλωναρίδη.

Πέραν των Λεονάρντο και Αραμπατζή, ο Χιμένεθ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μανωλά (δέχτηκε κόκκινη στο ματς με τον Εργοτέλη), στους τραυματίες Γιάχιτς και Γκέντσογλου (έκαναν και την Τρίτη ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή), στον ανέτοιμο Ντρπιτς και στους εκτός πλάνων Αργυρίου και Νταντόμο όπως επίσης και στον Έντερ, που έμεινε εκτός για να μπουν οι Νικόλτσης και Κλωναρίδης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του επιθετικά, χωρίς όμως τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Πιο συγκεκριμένα, ο Χιμένεθ προσανατολίζεται σε ένα 4-2-3-1, με τους Σάχα στα δοκάρια, Νασούτι, Δέλλα, Ματέο, Καράμπελα αμυντική τετράδα, Μάκο, Ντιόπ αμυντικά χαφ και τους Μπερνς, Λυμπερόπουλο, Σκόκο πίσω από τον Μπαχά.

Αναλυτικά, οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή: Σάχα, Μοσχονάς, Καφές, Νασούτι, Δέλλας, Ματέος, Γκερέιρο, Μίτσελ, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιοπ, Μπερνς, Νικόλτσης, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά, Κλωναρίδης.

Χωρίς Βιεϊρίνια, αλλά με πίστη

Το Κύπελλο αποτελεί τον μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν και η ομάδα του Μάκη Χάβου θα προσπαθήσει να φύγει από το ΟΑΚΑ με ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει αρκετές ελπίδες για την ρεβάνς της Τούμπας.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Βιεϊρίνια και όλα δείχνουν ότι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης θα είναι ο αντικαταστάτης του στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας.

Επίσης δεν προπονήθηκαν οι Φιλομένο και Σταφυλλίδης, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης προπονήθηκε κανονικά. Στην αποστολή για τον αγώνα κυπέλλου δεν μετέχουν και άλλοι παίκτες. Πρόκειται για τους Μαλεζά, Έτο, σε μία επιλογή του προπονητή, ενώ έξω έμειναν και οι Χαλκιάς, Φωτάκης, Βιτόλο που κρίθηκαν τελικά ανέτοιμοι.

Όσον αφορά την κατάρτηση της ενδεκάδας ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη κατασταλάξει στα πλάνα του. Τερματοφύλακας θα είναι ο Κρέσιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Κοντρέρας και Τσιρίλο και στα άκρα οι Σνάουτσνερ και Λίνο. Στη μεσαία γραμμή ο ΠΑΟΚ θα έχει δύο αμυντικά χαφ τους Γκαρσία και Τσουκαλά τον Ίβιτς μπροστά τους, δεξιά τον Σαλπιγγιδη και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Κρέσιτς, Γιακουμή, Αθανασιάδη, Κουτσιανικούλη, Μπαλάφα, Μωυσιάδη, Σαλπιγγίδη, Τσουκαλά, Αρίας, Τσιίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι και Σνάουτσνερ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις