Ξενάγηση στο Σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 12:54
UPD:13:50
A- A A+

«Δυστοπικές αποδράσεις και ουτοπικές εξερευνήσεις: το όραμα της κατάκτησης των άλλων τόπων στη Ρωσία» είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα δώσει η Μαρία Τσαντσάνογλου την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, στις 19:30, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.

Η ομιλία πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «Το Σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας» που φιλοξενείται στο ΚΜΣΤ έως τις 27 Μαρτίου 2011 και εξετάζει τις φιλοσοφικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές συνέργειες στην Ρωσία του 20ου αιώνα για ένα κοινό σχέδιο υπέρβασης της ανθρώπινης δύναμης με σκοπό την κατανόηση, εξερεύνηση και κατάκτηση του διαστήματος.

Η Μαρία Τσαντσάνογλου είναι μία εκ των τριών επιμελητών της έκθεσης μαζί με τους John E. Bowlt και Nicoletta Misler, ενώ οι σπουδές της και οι εκθεσιακές και επιστημονικές της δραστηριότητες ειδικεύονται στη μελέτη της ιστορίας και της αισθητικής της ρωσικής πρωτοπορίας.

Στο ίδιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων εντάσσεται και η ανοικτή ξενάγηση στο κοινό από τη Μαρία Τσαντσάνογλου την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 12:00, η ομιλία της Αγγελικής Χαριστού με θέμα «Αναζητώντας τον πλανήτη Ουτοπία. Πτήση και διάστημα στη Ρωσική Πρωτοπορία» την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 19:00 και η συναυλία του ενόργανου συνόλου σύγχρονης μουσικής «idee fixe», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 19:00, με τη συνδιοργάνωση του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις με δραματουργία βασισμένη σε κείμενα της Ρωσικής Πρωτοπορίας, από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ στους χώρους της Μονής Λαζαριστών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πληροφορίες

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 στις 19:30

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό. Στις συναυλίες και τις ομιλίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προτεινόμενα για εσάς