Αγωγή Ακη Τσοχατζόπουλου στη Real News

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 13:10
UPD:17:21
A- A A+

Mε αγωγή σε βάρος της Ανώνυμης Εταιρείας «Real Media», καθώς και του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Real News» Ν. Χατζηνικολάου, απάντησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στα δημοσιεύματα της εφημερίδας για το πρόσωπό του (σ.σ. δημοσίευμα για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, υπό τον τίτλο «Ιδού τα ψέματα Τσοχατζόπουλου»).

Αγωγή σε βάρος της «Real Media», καθώς και του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Real News» Ν. Χατζηνικολάου κατέθεσε ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει ψευδή, συκοφαντικά και υβριστικά όσα γράφτηκαν για τον ίδιο στη συγκεκριμένη εφημερίδα και ειπώθηκαν μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του εκδότη-διευθυντή της κατά το τελευταίο διάστημα.

Real news: Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έχει... αγωγή

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έχει... αγωγή. Όταν τρώνε δεν μιλάνε», σχολίασε με ανακοίνωσή της η εφημερίδα Real news, απαντώντας στην κατάθεση αγωγής από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο δημοσίευμα επικαλείτο έκθεση που είχε συντάξει το καλοκαίρι του 1999 η αρμόδια επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών για την αξιολόγηση της προφοράς που κάνουν από κοινού τα «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» και η γερμανική κοινοπραξία Ferrostaal/ HDW.

Όπως επισήμαινε το άρθρο, ενώ η Βουλή έχει την αίσθηση ότι η ναυπήγηση των υποβρυχίων θα ανατεθεί μετά από ανοικτό διαγωνισμό, αποκαλύφθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει δοθεί μέσω των Ελληνικών Ναυπηγείων κατευθείαν στους Γερμανούς, οι οποίοι κατά την επιτροπή, δεν ικανοποιούσαν 100% τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μέλη της επιτροπής που συνέταξαν την έκθεση φαίνεται πως «προσπάθουν να αντισταθμίσουν το έλλειμμα της προσφοράς των Γερμανών, θυσιάζοντας τις προσδοκίες του Πολεμικού Ναυτικού που φαίνεται ότι ζητάει παροχές τις οποίες οι Γερμανοί δεν μπορούν να δώσουν, για να προχωρήσει η διαδικασία ναυπήγησης υπό την Γερμανική HDW».

«Πως, λοιπόν, ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι το Πολεμικό Ναυτικό ήταν ικανοποιημένο από την επιλογή των Ελληνικών Ναυπηγείων να αναθέσουν απευθείας την ναυπήγηση των υποβρυχίων στους Γερμανούς που σε αυτή την απόρρητη έκθεση χαρακτηρίζονται ούτε λίγο, ούτε πολύ "ασυνεπείς" προς την προσφορά που είχαν υποβάλει;», διερωτάτο μεταξύ άλλων ο συντάκτης.

Προτεινόμενα για εσάς