Επίθεση ΥΠΕΣ στους «πολιτικούς καθοδηγητές» των απεργών πείνας

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 17:14
UPD:19:01

Ο κ. Ραγκούσης είπε ακόμη ότι «έχουν απαγορεύσει το διάλογο μεταξύ των αρχών και των μεταναστών».

A- A A+

Τη λύπη του για τη συνέχιση της απεργίας πείνας από τους περίπου 300 μετανάστες, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και επέρριψε σημαντικές ευθύνες «σε όλους αυτούς που τους καθοδηγούν πολιτικά» και «βγαίνουν καθημερινά και μιλούν στα κανάλια».

Ο κ. Ραγκούσης είπε ακόμη ότι «έχουν απαγορεύσει το διάλογο μεταξύ των αρχών και των μεταναστών». Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε ότι οι «πολιτικοί καθοδηγητές» των απεργών πείνας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εμπόδισαν τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ να τους παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επεσήμανε ακόμη ότι δέχθηκε καταγγελίες πως οι γιατροί όχι μόνο εμποδίστηκαν να τους επισκεφτούν, αλλά και απωθήθηκαν βιαίως.

Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι η μόνη διέξοδος για να δοθεί λύση στο ζήτημα είναι οι μετανάστες να υπαχθούν στο καθεστώς εξάμηνης ανοχής, ενώ απέκλεισε για μια ακόμη φορά ρητώς και κατηγορηματικώς ενδεχόμενη ειδική μεταχείριση εκτός του νόμου, καθώς, όπως είπε, αυτό θα άνοιγε το δρόμο και για άλλες παράνομες νομιμοποιήσεις.

Τέλος, σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα έξωσης των απεργών πείνας από το Μέγαρο Υπατία, με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.

«Η ζωή είναι η ύψιστη αξία σε ένα φιλελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμα», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αννα Νταλάρα. Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό σε μια δημοκρατική χώρα, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να μεταχειρίζεται διαφορετικά τη μια ή την άλλη ομάδα, «καθώς έτσι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου».

«Ας καταλάβουν κάποιοι ότι άλλο είναι η ανθρώπινη διάσταση με τους λαθρομετανάστες, και άλλο είναι η νομιμότητα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει προς κάθε κατεύθυνση «ότι είναι σοβαρή χώρα και ότι, έστω και υποτυπωδώς, διαθέτει κυβέρνηση».

Στους 81 οι μετανάστες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία

Εν τω μεταξύ, τους 81 φθάνουν οι μετανάστες απεργοί πείνας, που έχουν μεταφερθεί από το κτίριο Υπατία σε διάφορα νοσοκομεία.

Ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών δήλωσε ότι «αυτό που αποδεικνύεται είναι πως αυτή η κυβέρνηση θέλει τελικά νεκρούς, αφού δεν είναι οι απεργοί που εκβιάζουν την κυβέρνηση, αλλά η ίδια η κυβέρνηση που τους εκβιάζει, ωθώντας τους στον θάνατο».

Είπε ακόμη ότι όσοι δέχονται βοήθεια στα νοσοκομεία και επιστρέφουν, συνεχίζουν την απεργία πείνας, αλλά όχι και την αποχή από νερό, καθώς τούς έγιναν σχετικές υποδείξεις από τους γιατρούς, δεδομένου του κινδύνου πρόκλησης μίας μόνιμης βλάβης στα νεφρά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή