Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 17:35
UPD:23:45

A- A A+

Πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες άνοιξε άγνωστος στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δύο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Φραγκφούρτη, η επίθεση σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο βρισκόταν έξω από το Terminal 2 του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ένας επιβάτης.

Συνελήφθη ένας 21χρονος ύποπτος από το Κόσοβο. Σχετικά με τα κίνητρα οι αρχές δεν αποκλείεται να είναι τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Φαίνεται ότι όλα συνέβησαν στο λεωφορείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Λίνκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σοκαρισμένος από την αιματηρή επίθεση κατά την οποία δύο Αμερικανοί, μέλη της στρατιωτικής αεροπορίας της χώρας, έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Έντονη απογοήτευση έκπληξη εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Την επίθεση καταδίκασε και η κυβέρνηση του Κοσόβους, χαρακτηρίζοντάς την ως μια πράξη φρικτή και τερατώδη. «Αυτή η φρικτή πράξη είναι μία μεμονωμένη ενέργεια που είναι αντίθετη στις πολιτισμικές αξίες και στην παράδοση του λαού του Κοσόβου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Κοσόβου.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως «η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι οι υπεύθυνοι αυτής της τερατώδους πράξης, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν κατάλληλα. Ο λαός του Κοσόβου καταδικάζει σθεναρά αυτή την άνανδρη και μεμονωμένη πράξη που διαπράχθηκε εις βάρος στρατιωτών οι οποίοι έχουν παίξει κρίσιμο ρόλο στην απελευθέρωση του Κοσόβου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή