Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 05:00
UPD:06:00
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν τοπικά 6 με 7 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Μέχρι τις πρωϊνές ώρες τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά, τη Βόρεια Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου, νοτίως της Λευκάδας, θα είναι ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια από το απόγευμα 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου είναι πιθανόν να βρέξει τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια όπου μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανόν να βρέξει. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Σταδιακή ύφεση του καιρού προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή