Συνεδριάζει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 10:06
UPD:10:08

Συνεδριάζει αύριο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η 11η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος (ξενοδοχείο Divani Caravel)

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα:

11:00 Εκλογή Προεδρείου

11:00 - 11:30 Ομιλία Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη

11:30 - 12:30 Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου

12:30 - 12:45 Τοποθέτηση Βάσως Παπανδρέου για Ευρωομόλογο

12:45 - 13:00 Χαιρετισμός Martin Schulz, Επικεφαλής της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ε.Κ.

13:00 - 15:00 Τοποθετήσεις μελών Εθνικού Συμβουλίου

15:00 - 15:15 Χαιρετισμός Poul Nyrup Rasmussen, πρώην Π/Θ Δανίας και Προέδρου Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

15:15 Δευτερολογίες

16:00 Ψηφοφορία για εκλογή τριών μελών Πολιτικού Συμβουλίου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που έγινε απουσία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος παρέμεινε κλινήρης στην οικία του, στο Καστρί, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης κάλεσε σε συμμαχία των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να βγει από την κρίση.

Ο κ. Καρχιμάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας και αντί να συναισθανθεί τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση, προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τις δύσκολες επιλογές της κυβέρνησης».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στα κόμματα της Αριστεράς, τονίζοντας πως «οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει την αρωγή των κομμάτων, αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ως αντίπαλοι.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, παρέστησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και αναπληρωτής Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος για τις επικείμενες αποφάσεις στους τομείς της οικονομίας, καθώς και τις αναμενόμενες εξελίξεις για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή