Μετρά μέρες για την προφυλάκισή του ο Σάββας Ξηρός

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2002 07:21
A- A A+

«Διαφωτιστικός» ήταν στην πολύωρη απολογία του την Κυριακή ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, μόλις πάρει εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως αυτός εκτέλεσε τον εφοπλιστή Κωστή Περατικό και τον Βρετανό ταξίαρχο Στήβεν Σώντερς. Αναγνώρισε ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη» και συντάκτη των προκηρύξεων τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ενώ είπε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτόξευσε τη ρουκέτα εναντίον του Γιάννη Παλαιοκρασσά στην επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Θανάσης Αξαρλιάν. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Γιωτόπουλος ήταν παρών σε αυτές τις επιθέσεις.

Αναφερόμενος στην απόπειρα κατά του Γιώργου Πέτσου, υποστήριξε πως εσκεμμένα καθυστέρησε να πυροδοτήσει τη βόμβα, ώστε να αποτύχει.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως η έκρηξη της βόμβας στα χέρια του στις 29 Ιουνίου, οφείλεται σε δικό του λάθος και δεν ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς. Πρόσθεσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση σχεδίαζε χτυπήματα σε ναυτιλιακές εταιρείες στον Πειραιά, ενώ ισχυρίστηκε πως ο Θεολόγος Ψαραδέλλης δεν είναι μέλος της «17 Νοέμβρη».

Από τη διαδικασία της απολογίας προκύπτει πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά δύο νέα ονόματα για εμπλοκή τους στην οργάνωση, τα οποία πάντως ο Ξηρός, είπε πως δεν γνωρίζει, όπως δήλωσε ο συνήγορός του.

Την ίδια ώρα οι αρχές συνεχίζουν πυρετωδώς τις έρευνες για τον εντοπισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ φέρονται έτοιμες να ανοίξουν και τον φάκελλο της οργάνωσης Ε.Λ.Α.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους και θα απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα», δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά από σύσκεψη με τον Κώστα Καραμανλή και στον απόηχο των δηλώσεων του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος αναφερόμενος στις συλλήψεις είπε πως όλα μοιάζουν σικέ με προσυεννοημένους παίκτες.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης κάνει λόγο για διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας, εσκεμμένη ή όχι, που βλάπτει το κύρος της χώρας και προσθέτει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπολείπεται σε σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Στον κ. Χυτήρη συνιστώ ψυχραιμία. Η υπόθεση της τρομοκρατίας δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση», απάντησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή